Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 7. tammikuuta 2021

Peittämättömin kasvoin

2 Kor.3:14-18

3:14 Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.
3:15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
3:17 Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.
3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

Peite on niillä, jotka eivät ole vastaanottaneet uskossa Jeesusta sydämeensä!
Olivatpa he juutalaisia, kreikkalaisia tai pakanoita. Kaikilla ihmisillä on peite kasvoilla siihen asti kunnes ovat uskossa Jeesukseen. Vain uudestisyntymisessä peite otetaan ihmisten kasvoilta ja he ymmärtävät mitä Raamatussa sanotaan.

Ihminen saattaa omasta mielestään olla viisas ja tutkinut kirjoituksia niin, että osaa jopa ulkoa Raamattua pitkiä jaksoja. Mutta jos ei ole uudestisyntynyt eli Kristuksessa - hänellä on peite silmillä. Raamatun sana ei aukea. Peite pysyy hänen silmillään siihen asti kunnes on ottanut Jeesuksen sydämeensä asumaa. 2 Kor.3:16

Sillä missä Herran Henki on, siinä on vapaus.2 Kor.3:17
Vasta Hengen vapaudessa ymmärtää ja Jumalan sana aukeaa ymmärrettäväksi ja eläväksi sanaksi

On väärin sanoa, että joku ihminen voisi ottaa peitteitä pois!
Ei, se on Pyhä Henki, joka ottaa ne peitteet pois silmiltä.
2 Kor.3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

Vain Hengen vapaudessa eli kun Pyhä Henki tulee sinuun, olet vapaa Kristuksessa, ja peitteet otetaan silmiltäsi.
2 Kor.3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
3:17 Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.

Evankeliumin julistaminen on todella tärkeää, että ihmisiltä lähtee peite silmiltään. Muuten he ovat todella eksyksissä.
Monet ihmiset, joille kirkko julistaa lapsikasteessa otettavan Jumalan lapsiksi - ei toimi. Koska vasta uudestisyntynyt ihminen on ottanut Jeesuksen sydämeensä, uskoen, että Jeesus on kuollut hänen syntiensä puolesta. Toisin sanoen kirkko ei pelasta ketään, vaikka kuinka julistaisi ja opettaisi. Jos ei ole uudestisyntynyt - peite on edelleen ihmisen silmillä.
Uskoon tulleen ihmisen koko elämä muuttuu!
Jokainen näkee hänen muuttuneen elämänsä. Käytös voi muuttua, jos on ollut juoppo, se näkyy, sillä alkoholi ei enää maistu. Tupakanpolttajalle ei maistu tupakka jne.
Jeesus on kuollut jokaikisen ihmisen puolesta, siksi on tärkeää julistaa evankeliumia. Sillä silloin ihmiset vapautuvat elämään uskossa. Sillä missä Herran Henki on, siinä on vapaus.2 Kor.3:17
Jos et ole vielä uskossa ja haluat uskoa, rukoile näin: Rakas Herra Jeesus tule sydämeeni. Jeesus, minä tunnustan olen syntinen ihminen, pese minut puhtaaksi.Vapauta minut. Jeesus, kiitos että kuolit minun puolestani.Uskon, että nousit ylös kuolleista ja tulet takaisin minua varten. Täytä minut Pyhällä Hengellä. Olen nyt pelastunut; olen uudestisyntynyt; olen saanut syntini anteeksi; olen matkalla taivaaseen; koska Jeesus asuu sydämessäni.

Voin sanoa, että juuri nyt sinun sydämesi silmiltä otettiin peite pois ja sinä näet ihan uudella tavalla, koska otit Jeesuksen sydämeesi asumaan.
Ole siunattu ja tutki Raamattua ja sinulle avautuu Raamattu ihan uudella tavalla, koska peite otettiin silmiltäsi. Ole siunattu Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja: