Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 19. tammikuuta 2021

Luonnollinen/Yliluonnollinen

1. Kor. 2:14

Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.

Niinpä, kun luonnollinen ihminen ajattelee mielessään asioita mitä Raamatussa sanotaan, hän ei voi ymmärtää sitä. Sillä hänen ymmärryksensä on
oman mielen mukaista. Vasta sitten kun ihminen uudestisyntyy, hän voi ymmärtää asiat niinkuin ne on kirjoitettu tarkoittamaan eli hengellisesti.
Sillä uudestisyntymisessä ihminen saa Pyhän Hengen sinetiksi uudestisyntymisestään ja hän voi ymmärtää Raamattua hengellisessä mielessä.
Näistä asioista tulee paljon ymmärtämättömyyttä, koska ihminen kuvittelee mielessään, että tämä on hullutusta - ei näin asiat voi olla. Mutta hän ei voi sitä ymmärtää, koska niitä on tarkasteltava hengellisesti. Pyhä Henki opettaa meitä ymmärtämään Raamattua.

Erikseen on vielä olemassa täyteys Pyhässä Hengessä eli ihminen voi täyttyä Pyhällä Hengellä ja sitä sanotaan Pyhän Hengen kasteeksi. Jumalalta voi pyytää ja janota Pyhän Hengen kastetta. Hän antaa mielellään, eikä sitä tarvitse pelätä. Usein samassa yhteydessä ihminen saa kielilläpuhumisen lahjan. Jotka onkin merkkinä Pyhän Hengen kasteesta.

Ap. t. 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan

Apt.2: 1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

Ihminen joka ei ole uudestisyntynyt, ei voi ymmärtää miten tärkeää on tulla uskoon. Jeesus tuli sitä varten maan päälle, että me voisimme uskossa ottaa hanet sydämeemme asumaan ja, että voisimme saada Pyhän Hengen lahjan.
Koska Jeesus otti päälleen kaikkien ihmisten kaikkina aikoina tekemät synnit ja sairaudet ja vei ne kuolemaan Golgatan keskimmäisellä ristillä. Ja nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista, Saaden meille ihmisille voiton kuolemasta. Uskomalla Jeesukseen,
ja tunnustamalla syntisyytemme, me saamme uudestisyntyä ja saamme voiman elämäämme. Tämä on yliluonnollinen tapahtuma, sitä ei ihmisjärki ymmärrä. Mutta kun olet tehnyt sen ratkaisun, alat ymmärtää mistä tässä kaikessa on kysymys. Eräät kirkot tekevät paljon hallaa, koska ne saarnaavat ja sanovat lapsikasteessa heidät otettavan Jumalan yhteyteen. Tämä on järjetöntä, koska Jumalan sana sanoo: Joka uskoo ja kastetaan se pelastuu. Mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.(Mark. 16:16 )

Mark.16: 15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
19 Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.
20 Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.

Raamattu selvästi sanoo ihmisen täytyy itsensä uskoa ja ottaa Jeesuksessa uusi elämä. Ei lapsi, vasta syntynyt, voi uskoa ja ymmärtää mistä siinä on kysymys. Vaan ihminen kun tulee siihen ikään, että hän ymmärtää mistä tässä on kysymys. Hän uskon kautta saa iankaikkisen elämän.

1 Kor. 1 - luku 1 Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan.
2 Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna.
3 Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa,
4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

Ef. 5:18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,

Ap. t. 10:38 te tiedätte, kuinka Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet; sillä Jumala oli hänen kanssansa.

Carmen Heikkilän Raamattutunti, hän puhuu hyvin aiheesta

Ei kommentteja: