Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

perjantai 8. tammikuuta 2021

Olemme joskus neuvottomia, mutta emme toivottomia

2 Kor.3:9-13

Vaikka olemmekin neuvottomia useinkin, emme ole kuitenkaan toivottomia. Vainottuja, mutta ei hylättyjä tai tuhottuja, koska Jeesus Kristus asuu sydämessämme. Me kannamme ruumiissamme kuolemaa niin kuin Jeesuskin kantoi ja häntä ruoskittiin. Mutta samalla tavoin kuin kannamme Jeesuksen kuolemaa ruumiissamme, meidän elämässä tulee näkyviin Jeesuksen elämä.

Meillä monilla on sairauksia tässä elämässä. Toisilla kuolemaan johtavia sairauksia, eikä rukouksista huolimatta kaikki parane.
Silti ne elämme, mutta me kannamme niin kuin Jeesus kuolemaa ruumiissamme.
Jae 12 Niinpä siis kuolema tekee työtään meissä, mutta elämä teissä.

Jae 13 Mutta koska meillä on sama uskon Henki, niin kuin kirjoitettu on: Minä uskon, sentähden minä puhun, niin mekin uskomme, ja sentähden me myös puhumme.

Room.10: 10:9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; 10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
10:11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
10:12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."

Tämä on meidän tunnustuksemme ja uskomme, sentähden me puhumme Jumalan sanaa rohkaisuksi toisillekin.
Vaikka monilla meillä uskovillakin on sairauksia ja kaikenlaisia kolotuksia tai vastustuksia elämässämme, me kuitenkin elämme toivossa - emme pettymyksissä. Niinkuin Raamattu puhuu me elämme uskossa Jeesuksen sovitukseen. Jeesus kuoli puolestamme, että me saamme elää.
Meillä on myös vapaus! Tämän elämän houkutukset eivät meitä hallitse, vaan saamme vapaasti elää, silti tämän maailman keskellä.
1Piet. 2:16 niinkuin vapaat, ei niinkuin ne, joilla vapaus on pahuuden verhona, vaan niinkuin Jumalan palvelijat
Joh. 8:32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi."

2Kor. 4:8 Me olemme kaikin tavoin ahdingossa, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat,
Ps. 129:2 he ovat minua kovin ahdistaneet nuoruudestani asti, mutta eivät he ole päässeet minusta voitolle.
Jeesus tie ei ole ainoastaan leijjailua jossakin atmosfäärissä kaiken yläpuolella, - vaan se on luottamus elämän antajaan Taivaalliseen Isään, Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Ei kommentteja: