Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Ryhmän kehitysvaiheet

1. Muodostusvaihe
2. Kuohuntavaihe
3. Vakiintumisvaihe
4. Toimintavaihe
5. Irrottautumisvaihe

"Tässä kehitysvaiheessa johtajan on tärkeää pitää kiinni johtajuudestaan, sillä se luo turvaa ja selkeyttä. Ryhmässä ilmenevää arvostelua ei pidä ottaa henkilökohtaisesti, vaikkakin sitä on kuunneltava. Johtajan tehtäviin kuuluu raivata tilaa ristiriitojen ja tunteiden käsittelylle yhteisesti ja rakentavasti"

"Johtajan tehtäviin kuuluu raivata tilaa ristiriitojen ja tunteiden käsittelylle yhteisesti ja rakentavasti."

Tässä linkki

Ryhmän kehitysvaiheesta on tuossa linkissä

Jos jokin kehitysvaihe ei toimi, voi koko ryhmän toimivuus kärsiä. Johtajan taidot tulevat esille. Sulkeutunut johtaja ei ota koko ryhmää huomioon - vaan toimii itsevaltiaasti ja ryhmä voi pahoin.
Eikä siten koko ryhmä pysty toimimaan niin kuin oli alun perin suunniteltu.

Johtajalla on itsetutkistelun paikka. Miten saadaan takaisin ryhmä toimimaan ja alkuperäinen suunnitelma saadaan toimivaksi.
Hengellisen ryhmän toiminta on samanlainen, mutta siinä on tehtävä parannus ja otettava nöyrästi "lusikka kauniiseen käteen" ja toimia niin, että keskustelut on viivyttelemättä otettava käyttöön.
Kaikkien ryhmään kuuluneiden kanssa on keskusteltava yhdessä.
Jumala siunaa vain jos kaikki toimii oikein ja rakentavasti ja silloin jokainen ryhmän jäsen voi hyvin kun asiat on selvitetty.

Mark. 1:15 ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi."

Jes. 55:7 Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.

Ap.t. 13:38 Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet, että hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus

Ap.t. 10:43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."

Ei kommentteja: