Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

maanantai 14. joulukuuta 2020

Kristuksen ruumis

Eija Kärkkäinen

Uskon, että Jeesus haluaa koko kehonsa toimivan niin, ettei missään olisi kuoliota.
Helposti huomio kiinnittyy jonkin tietyn kehon osan toimintaan. Sitä kenties korotetaan ja kaunistellaan. Todistellaan, että se on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Jumalan valtakunta tässä ajassa kuitenkin on tietynlainen paradoksi! Hän antaa heikommalle suuremman kunnian! Emme voi sulkea toinen toistamme, tai itseämmekään kehon ulkopuolelle, kuulumme kuitenkin Kristuksen ruumiiseen.

Nyt tuntuu olevan muodissa kaikki suuri ja kaunis (kauniit ja rohkeat)!
Joulukin lakaistaisiin mielellään pois, sen vuoksi, että se on sijoitettu pakanallisen juhlan ajankohtaan. Jeesuksen syntymä sijoittuu syksyyn, mutta missä juhla?

Voisimmeko kuitenkin juhlia joulun aikaan itsensä jumaluudesta tyhjentäneen, talliin eläinten ruokakaukaloon tulleen Jeesuksen, uhrilampaan, syntymää! Juhlia ilman pakanuuden mukanaan tuomaa härdeliä!

1 Kor.12:21 Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua", eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä."
12:22 Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä;



Loimaan Elävät virrat -seurakunta

Pastorin päivän sana:
Johanneksen evankeliumi 10:11-12

Jeesus on hyvä paimen! Hän ei hylkää laumaansa. Toki Hän jättää joskus ne 99. hakeakseen yhden kadonneen, mutta laumaa Hän ei hylkää.

Jeesus on siis täydellinen esimerkki meille pastoreille ja seurakuntien johtotehtävissä oleville. Antaahan meille ohjeen kasvaa Hänen kaltaisekseen myös paimenena.

Onko pastorisi sydämmeltään hyvä paimen vai palkkalainen? Älä takerru nyt tässä siihen saako pastorisi palkaa vai ei, vaan siihen mikä on hänen sydämmensä asenne?!

Puolustaako pastorisi sinua pahan hyökkäykseltä vai pakeneeko hän itse ensimmäisten joukossa kuin ongelma kohtaa seurakuntaa?

Jos sinun pastorisi on edes pyrkimyksissään hyvän paimenen kaltainen, vaikka ei olisikaan vielä kaikessa täydellinen, anna hänelle arvostuksesi, kunnioituksesi ja erityinen esirukoustukesi. Ole pastorillesi myös kuuliainen, koska hän suojelee sieluasi.<7br> Jos pastorisi on niin kuin palkkalainen, älä häntäkään kiroa, vaan rukoile voimakkaasti, että Jumalan armo koskettaisi häntä ja muuttaisi hänen sydämmensä tilan.

Ylistys Herralle!

Joh.10:11 Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä.
10:12 Mutta palkkalainen, joka ei ole paimen ja jonka omia lampaat eivät ole, kun hän näkee suden tulevan, niin hän jättää lampaat ja pakenee; ja susi ryöstää ja hajottaa ne.

#päivänsana #Jumalansana #elävätvirrat

Ei kommentteja: