Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

perjantai 11. lokakuuta 2019

Liittouskollinen Jumala

19. toukokuuta 2007

Jumala on liittouskollinen
Hyvää huomenta!

Kun teen uskon ratkaisun minun ei tarvitse pettyä, Jumala ei hylkää minua, vaan hän pitää liittonsa. Jos minä itse en hylkää häntä, kaikki riippuu minusta itsestäni. Mitä teen, olenko uskollinen Jumalalle. Jos minä en hylkää häntä tiedän varmasti, että olen pelastettu.
Kun kuljen Jeesuksen kanssa, tulen huomaamaan sen, että minun matkani on turvallisissa käsissä. Jumala kasvattaa minua, niin kuin isä kasvattaa lastansa. Sillä Jumala rakastaa minua, omaa lastansa.

5 Moos.8:5 "Tiedä siis sydämessäsi, että Herra, sinun Jumalasi, kasvattaa sinua, niinkuin isä kasvattaa poikaansa."
Ja kun Jumala siunaa minua, muistan, minä en sitä saanut omalla voimallani aikaan, vaan Jumala, joka on minun kanssani. Hän antaa minulle viisautta ja voimaa.

5 Moos.8:17-19 "Älä ajattele sydämessäsi: 'Oma voimani ja oman käteni väkevyys on hankkinut minulle tämän rikkauden', vaan muista, että Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle voiman hankkia rikkautta pitääkseen liittonsa, jonka hän valalla vannoen teki sinun isiesi kanssa, niinkuin tähän päivään saakka on tapahtunut.
Mutta jos sinä unhotat Herran, sinun Jumalasi, ja seuraat muita jumalia, palvelet niitä ja kumarrat niitä, niin minä vakuutan teille tänä päivänä, että te peräti hukutte."


Tämä sama lupaus on olemassa tänä päivänä meidän kanssamme, jotka olemme valinneet seurata Jeesusta. Jumala on liittouskollinen Jumala, minkä hän lupaa, sen hän myös täyttää.
Eikö ole ihana lupaus tälle päivälle? Saamme kulkea turvallisella mielellä, sillä lupaustansa hän ei voi rikkoa, Raamatun sana lupaa sen. Tämä sana on Jeesus itse. Niin kuin
Joh.1:1-3 sanoo: "Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on."



26. toukokuuta 2007
Seurakunta on suoja
Sitoutuminen, yhteys, rakkaus
Heb.10:19-24
"Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;"
1. Meillä on luja luottamus siihen, että Jumala kuulee rukouksemme. Sanoohan Raamattu, että Jeesus rukoilee meidän edestämme.
2. Saamme käydä hänen eteensä täydessä uskon varmuudessa. Saamme olla rohkeita, koska Jeesus on edeltä mennyt taivaaseen Isän luo ja on meidät kutsunut olemaan yhteydessä hänen ja toinen toisemme kanssa.
3. Valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin.
4. Sitoudutaan Herraan Jeesukseen ja tulkaamme seurakuntaan kokemaan sitä yhteyttä ja rakkaudellista ilmapiiriä, mitä usko Jeesukseen saa aikaan.
5. Eläkäämme anteeksiantamisen hengessä, sillä rakkaudellisuus ja anteeksi antaminen luo yhteyttä
6. Me saadaan etsiä Herraa ja hänen tahtoaan yhdessä ja kun rukoilemme
7. Herra sotii puolestamme: Joosua 23:10 ”Yksi ainoa mies teistä ajoi pakoon tuhat, sillä Herra, teidän Jumalanne, soti itse teidän puolestanne, niinkuin hän on teille puhunut.”
8. Seurakunta on silloin suoja maailmaa ja maailman henkeä vastaan.
9. Me pidämme toisistamme huolta, tunnemme toisemme, kun olemme paljon yhteydessä toisiimme.
10. Kerromme luottamuksellisesti asioitamme ja rukoilemme yhdessä
11. Saamme voittoja hengen maailmassa, jotka toteutuvat sitten näkyvässä maailmassa
12. Mielestäni rukous - ja ylistyskokous on seurakunnan tärkein kokous, johon jokaisen seurakuntalaisen tulisi tulla.
13. Leirin ulkopuolella - seurakunnan ulkopuolella
14. 4 Moos.11:1-4 ”Mutta kansa tuskitteli, ja se oli paha Herran korvissa. Kun Herra sen kuuli, vihastui hän, ja Herran tuli syttyi heidän keskellään, ja se kulutti ulommaisen osan leiriä.
Silloin kansa huusi Moosesta, ja Mooses rukoili Herraa; niin tuli alkoi sammua.
Ja sen paikan nimeksi pantiin Tabeera, koska Herran tuli oli siellä syttynyt heidän keskellään.
Mutta heidän keskuuteensa kerääntyneessä hylkyväessä heräsivät himot, ja niin israelilaisetkin rupesivat jälleen itkemään, sanoen: "Voi jospa meillä olisi lihaa syödäksemme!”
15. Kapina johtaa Jumalan kuluttavan tulen ilmestymiseen.
16. Leirin ulkopuolella ei ole suojaa, vaan on kaikenlaisten houkutusten armoilla ja johtaa usein myös hengelliseen kuolemaan.
17. 4 Moos.11:34 ”Ja sen paikan nimeksi pantiin Kibrot-Hattaava, koska sinne haudattiin kansasta ne, jotka olivat antautuneet halunsa valtaan.”
18. Rukoile ja sitoudu Jeesukseen
19. Joten rukoillaan ja sitoudutaan Jeesukseen, tullaan seurakuntaan kokemaan yhteyttä, jonka Jumala antaa, niille jotka uskovat.
20. Yhteisessä rukouksessa on voimaa, ja juoskaamme kestävinä:
21. Heb.12:1-4 "Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,
silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.
Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne.
Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan,"
© Copyright Kari P Kärkkäinen


Ei kommentteja: