Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Pertti Ja Anja Mäkelän Sana tälle päivälle


ELÄVÄ JUMALALLE JEESUKSEN KRISTUKSEN KAUTTA •
Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa (Room. 6:11).
Olla "Jumalalle elävä" tarkoittaa, että ihminen on herännyt Hänen todellisuuteensa ja valtakuntansa elämään, eli on tietoisessa yhteydessä Jumalaan. Ef. 2:1 sanoo: "Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne." Tämä ei ole lupaus jostakin, jonka Jumala tulee tekemään, Hän on jo tehnyt sen! Sinä olet elävä Jumalalle! Julista tätä aina ilolla: "Olen kuollut synnille, mutta Jumalalle elävä!" Koska olet elävä Jumalalle ja hän on sinulle todellinen, sinä voit kuulla ja tuntea Hänen äänensä, sinä voit tuntea Hänen ajatuksensa, Hänen tahtonsa ja vaeltaa Hänen jumalallisessa tarkoituksessaan sinun elämääsi kohtaan.
Ihminen, joka ei ole kristitty, ei ole elävä Jumalalle, hän on elävä synnille ja hän on kuollut taivaan valtakunnan todellisuuksille. Kun puhumme Jumalan äänen kuulemisesta, hän ihmettelee, kuinka kukaan voi väittää kuulevansa kaikkivaltiaan Jumalan puhuvan hänelle. Niin, kyllä Jumala puhuu meille ja me kuulemme Häntä, sillä me olemme eläviä Hänelle. Se on meidän osamme, se on meidän elämän valtakuntamme. Kunnia Jumalalle!

Ihminen, joka ei ole elävä Jumalalle, hermostuu helposti ja kokee epämukavuutta vastoinkäymisten edessä. Kun haasteita tulee, hän tuskailee ja ihmettelee: "Mistä voisin saada apua?" Sitä vastoin, kun olet elävä Jumalalle, Hänestä tulee sinun apusi. Joku, jonka tunnet, kohtaa ehkä hirvittävän toivottoman tilanteen, esimerkiksi syöpäkasvaimen, joka on levinnyt ja sinä ajattelet: "No, me hankimme hänelle maailman parasta mahdollista lääketieteellistä apua." Voit kutsua paikalle parhaita lääkäreitä ja silti tilanne ei välttämättä muutu. Mutta on eräs Lääkäri, jonka voit kutsua paikalle ja olla varma, että kaikki järjestyy. Hänen nimensä on Jeesus! Sinun tulee kuitenkin ensin olla elävä Hänelle!
Kun olet elävä Jumalalle, Hänen valonsa loistaa sinun henkeesi, Hänen Sanansa tekee työtä sinussa, sinä tulet eläväksi Hänen vanhurskaudelleen, viisaudelleen ja armolleen! Vastaanotat neuvoja ja ohjausta hengestäsi, sillä olet yhtä Hänen kanssaan (1. Kor. 6:17).

Jollet ole uudestisyntynyt, rohkaisen sinua antamaan sydämesi Kristukselle vaikka heti ja tulet herätetyksi ja Jumala tulee isäksesi. Sano: "Taivaallinen Isä, minä tunnustan Jeesuksen Kristuksen elämäni Herraksi. Minä uskon, että Hän kuoli puolestani ja uskon, että Jumala herätti Hänet kuolleista, jotta minä pelastuisin. Vastaanotan iankaikkisen elämän sydämeeni nyt Jeesuksen nimessä. Aamen."

Rukous
Rakas Herra, kiitän Sinua valostasi, joka loistaa sydämeeni ja Sanasi voimasta, joka muuttaa elämäni kirkkaudesta kirkkauteen. Julistan, että olen elävä vanhurskaudellesi, armollesi ja Jumalan valtakunnan todellisuuksille Jeesuksen nimessä. Aamen.

Ei kommentteja: