Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Syyt ja seuraukset, Israelin 6 päivän sodasta

Teksti kopioitu, ei minun oma kirjoitus. Lopussa osoitteet kenen kirjoitus. Valtamedia pyrkii uutisoimaan ja muuttamaan totuutta toisenlaiseksi. Kun Israelista on kysymys, media vääristää mielellään ja luo mielikuvaa toisenlaisesta kuin mitä totuus asiassa on.

Israel nähdään miehittäjänä vaikka eihän se niin ole. Naapurivaltiolla oli aikomus syöstä Israel mereen eli tuhota täysin. Lue seuraava kirjoitus ja huomaa mitä kaikkea se pitää todellisuudessa sisällään:

************

Tämä uutisointi on 10 vuoden takainen, mutta kuitenkin ajankohtainen, jotta totuus pysyisi ihmisten mielissä. Tiedotusvälineissä on muisteltu 40 vuotta sitten käytyä Kuuden päivän sotaa - ei tosin perusteellisesti vaan ohimennen sivulauseissa. Näyttää siltä, että tendenssi on mainita sota vain sen lopputuloksen kannalta - että Israel valtasi Golanin Syyrialta, Länsirannan ja Itä-Jerusalemin Jordanialta ja Gazan ja Siinain Egyptiltä, mutta sodan syttymissyitä tai tapahtumakulkua ei mainita. Lisäksi tiedotusvälineet väittävät sen olevan syy nykyiseen terroriongelmaan, koska sodan seurauksena Israelin miehitys palestiinalaisalueilla alkoi.

Esimerkiksi Helsingin sanomat kirjoittaa (la 16.6.07, Jukka Huuskon uutisanalyysi: Kriittinen raja uhkaa ylittyä Lähi-idässä): "Kesäkuussa 1967 käydyssä sodassa Israel löi Syyrian, Egyptin ja Jordanian joukut ja miehitti Länsirannan, Gazan ja Golanin kukkulat. Tämän sodan lopputulos on yhä Israelin ja arabimaiden ristiriitojen ratkaisematon avainkysymys."

Tämä on ikävällä tavalla linjassa sen kanssa, mitä meidän lapsillemme opetetaan Israelin ja arabimaiden välisistä sodista. 8. luokan koulukirjat esittävät sodat samalla tavalla - niiden syttymissyitä ei kerrota, vaan mainitaan aina Israelin vallanneen lisää alueita. Tästä tietämätön nuori (tai vanhempikin lukija) vetää sen johtopäätöksen, että sodat ovat syttyneet Israelin valloitushalujen takia.

Esimerkiksi oppikirja Historian tiet 8 (s.248) opettaa Kuuden päivän sodasta näin: "Vuonna 1967 Israel iski kaikin voimin Egyptin ja sen liittolaisten kimppuun. Maa ilmoitti toimivansa itsepuolustukseksi. Kuuden päivän sodassa Israelin panssari- ja ilmavoimat olivat täysin ylivoimaisia. Egypti menetti itäisiä alueitaan Suezia myöten. Israel valloitti myös Jordanvirran länsipuoliset alueet, Jerusalemin ja Golanin kukkulat."

Oppikirja Historia ja me 8 (s.178) taas kertoo näin: "Vuonna 1967 Israel yllättäen valloitti Siinain Suezille saakka, Jordanin länsirannan ja Golanin kukkulat Syyrian rajalta."

Seuraavassa lyhyt yhteenveto Kuuden päivän sodan tapahtumista:

Vuoden -67 sotaa edelsi jatkuva terroritoiminta sen rajojen yli arabimaista. Egyptin presidentti Nasserin uhosi Israelin tuhoa, ja sai Neuvostoliitolta valtavasti aseistusta. Toukokuussa -67 tapahtumat kehittyivät nopeasti Israelia uhkaavaan suuntaan:

14.5. Egypti mobilisoi joukkonsa

16.5. Nasser vaatii YK-joukkoja poistumaan Israelin rajalta. YK oli Siinain sodan (1956) jälkeen Israelin vaatimuksesta sijoittanut joukkojaan ns. "puskurivyöhykkeeksi" Israelin ja Egyptin väliselle rajalle. Tämä oli yksi kansainvälisen yhteisön lupauksista Israelille, joiden perusteella Israel luovutti Egyptille takaisin vuoden 1956 sodan jälkeen valtaamansa Siinain niemimaan ja Gazan. Lisäksi israelilaisille aluksille luvattiin taata vapaa kulku kansainvälisillä vesillä. (Egypti oli Siinain sodan edellä sulkenut sekä Suezin kanavan että Tiranin salmen israelilaisilta aluksilta) ja terrori-iskut Egyptin hallitsemasta Gazasta Israeliin luvattiin estää. Kaikki nämä lupaukset petettiin ennen Kuuden päivän sotaa - ensimmäisenä terroritoiminnan ehkäiseminen. Terrori Gazasta Israeliin alkoi heti muutaman päivän kuluttua Israelin vetäytymisestä. Myös Suezin kanava pysyi suljettuna israelilaisilta.

19.5. YK-joukot poistuvat Nasserin vaatimuksesta "puskurivyöhykkeeltä". Kairon radio: "Tämä on mahdollisuutemme, arabiveljet, tehdä selvää Israelista tappavalla tuhoamisiskulla ja pyyhkiä pois sen häpeätahra pyhältä maaltamme."

22.5. Egypti sulkee jälleen Tiranin salmen israelilaisilta. Kairon radio: "Arabit ovat lujasti päättäneet pyyhkäistä Israelin kartalta."

25.5. Egypti rohkaisemana Syyria, Irak, Jordania ja Saudi-arabia siirtävät joukkojaan Israelin rajoille.

30.5. Kairon radio: "Akaban lahden sulkemisen myötä Israelilla on edessään kaksi vaihtoehtoa, jotka kummatkin johtavat sen tuhoon: Se joko kuristuu kuoliaaksi arabien sotilaallisen ja taloudellisen boikotin seurauksena tai se tuhoutuu sitä etelästä, idästä ja pohjoisesta piirittävien arabijoukkojen tuleen."

31.5. Egyptillä on 100 000 miestä ja 1000 tankkia Israelin vastaisella "puskurivyöhykkeellä". Kairolainen El Akhbar-sanomalehti: "Jordanian kanssa solmitun sotilaallisen sopimuksen mukaan Jordanian tykistö toimii koordinoidusti Egyptin kanssa ja Syyria on asemissa valmiina katkaisemaan Israelin kahtia Kalkilyan kohdalta, missä Israelin alue Jordanian aseleporajan ja Välimeren välillä on vain 13 km leveä."

4.6. Israelin rajoille keskitettyjen arabijoukkojen määrä oli kolminkertainen Israelin armeijan miesvoimaan nähden.

5.6. Israel päättää yrittää voittaa edessä olevan sodan yllätyshyökkäyksellä ja tuhoaa Egyptin ilmavoimat lentokentille.

9.6. Israel hyökkää Syyrian joukkojen kimppuun Golanin kukkuloilla. Hyökkäystä edelsivät Syyrian vuosia kestäneet terroriteot Galilean ja Gennesaretin Israelin puoleisten rantojen siviiliväestöä vastaan ja edeltävinä päivinä Syyrian pommitukset Israelilaisiin kyliin, joissa 205 rakennusta ja viljelyksiä oli tuhoutunut.

10.6. Israel on vallannut Golanin kukkulat Syyrialta.

11.6. Sota on ohi. Israel valtasi Egyptiltä Siinain, Syyrialta Golanin kukkulat ja Jordanialta Länsirannan.

Heti sodan jälkeen 16. kesäkuuta 1967 Israelin parlamentti teki päätöksen, että se luovuttaisi vallatut alueet takaisin arabinaapureilleen, jos nämä suostuisivat solmimaan rauhan Israelin kanssa. Arabimaat vastasivat Khartumin kokouksessa saman vuoden syyskuussa: EI rauhaa Israelin kanssa, EI neuvotteluita Israelin kanssa, EI Israelin tunnustamista. Egyptin suostuttua rauhanneuvotteluihin ja rauhansopimukseen vuonna 1979, Israel luovutti Siinain Egyptille lupauksensa mukaisesti (vetäytyminen saatettiin loppuun vuoteen 1982 mennessä).

***

Lisää tietoa Kuuden päivän sodasta mm. osoitteessa

www.SixDayWar.org .

Hyvät ystävät, kirjoittakaa ja oikaiskaa lehtiinne käsityksiä Kuuden päivän sodasta. Antakaa myös tätä tietoa nuorillenne, joille annetaan monissa koulukirjoissa täysin väärä mielikuva Lähi-idän konfliktin taustoista!

Terveisin,

Varpu Haavisto
Suomen Take A Pen
The Six-Day War
SIXDAYWAR.ORG

****************
Jer. 31:23
Näin sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala: Vielä kerran sanotaan Juudan maassa ja sen kaupungeissa, kun minä käännän heidän kohtalonsa, tämä sana: 'Herra siunatkoon sinua, sinä vanhurskauden asuinsija, sinä pyhä vuori.'
31:24 Ja Juuda kaikkine kaupunkeineen asuu siellä yhdessä, peltomiehet ja ne, jotka vaeltavat laumoineen.
31:25 Sillä minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen.

Ei kommentteja: