Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Luottamus Jumalaan - ei ihmisiin

Ilm.3:10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

Meidät tullaan koettelemaan, erämaassa ei monestikaan kuulla Jumalan puhuvan, mutta meidän uskoamme ja luottamustamme voidaan koetella. Niin kuin Israelilaisia koeteltiin, kun Mooses meni Siinain vuorelle.

2 Moos.19:24 Niin Herra sanoi hänelle: "Astu alas ja tule taas ylös, sinä ja Aaron sinun kanssasi. Mutta papit ja kansa älkööt tunkeutuko ylös, Herraa lähelle, ettei hän heitä tuhoaisi."

Jumala pyysi Moosesta ja Aaronia tulemaan vuorelle, mutta vain Mooses meni.

2 Moos.32:1 Mutta kun kansa näki, että Mooses viipyi eikä tullut alas vuorelta, kokoontui kansa Aaronin ympärille ja sanoi hänelle: "Nouse, tee meille Jumala, joka käy meidän edellämme. Sillä me emme tiedä, mitä on tapahtunut Moosekselle, tälle miehelle, joka johdatti meidät Egyptin maasta."

Aaron pelkäsi tai tunsi itsensä turvattomaksi ja jäi mieluimmin kansan luo.

Mutta sitten kun Mooses viipyi niin kauan vuorella, että pelko alkoi tulla kansaan.

Auktoriteetti oli kuitenkin poissa eli Mooses ja Aaronille kansa alkoi napista ja kansaa pelkäävä Aaron joutui kiusaukseen tehdä niin kuin kansa vaati, kultainen vasikka.

Samoin meitä koetellaan erämaassa, mihin me laitamme turvamme?
Luotammeko Jumalan lupauksiin, vai alammeko luottaa enemmän ihmisiin tai kokemuksiin?

Jumalan äänen kuuleminen on tärkeää, mutta Jumala myös koettelee meitä.
Ja joskus Hän on ääneti. Silloin luottaminen Raamatun auktoriteettiin on tärkeää. Siellä on ohjeet miten toimia.

Aaron ja kansa, jotka eivät luottaneet, he eivät myöskään päässeet perille luvattuun maahan. Vain Joosua ja Kaaleb pääsivät siitä ikäryhmästä perille.
He luottivat Jumalan lupauksiin. Meidänkin luottamus koetellaan.

Snl.14:27 Herran pelko on elämän lähde kuoleman paulain välttämiseksi.


Meidän tulee luottaa enemmän Jumalaan kuin ihmisiin. Ihmispelko panee paulan, mutta Herraan luottavainen on turvattu Snl.29:25

Jumalan pelko on ainoa oikea tie, sillä ihmspelko saa aikaan tuhoa. Jumalan sanaan luottaminen erämaassa auttaa pysymään pystyssä.
Ja kärsivällisyys palkitaan.

Luuk.9:23 Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.
9:24 Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen.
9:25 Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon?
9:26 Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa.


Minun tulee joka päivä ottaa risti ja seurata Jeesusta.
Me jokainen joudumme getsemanen öljypuristamoon, tahdommeko seurata Isän tahdossa vai omassa tahdossa?
Jeesuskin joutui tässä koetukeen ja oman inhimillisen ajatuksen ja Isän tahdon valintaan. Jeesus valitsi Isän tahdon ja niin tulee meidänkin valita Isän tahto.

Matt.26:39 Ja hän meni vähän edemmäksi, lankesi kasvoilleen ja rukoili sanoen: "Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja; ei kuitenkaan niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin sinä."
26:40 Ja hän tuli opetuslasten tykö ja tapasi heidät nukkumasta ja sanoi Pietarille: "Niin ette siis jaksaneet yhtä hetkeä valvoa minun kanssani!
26:41 Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen; henki tosin on altis, mutta liha on heikko."


Niin kuin opetuslapset nukkuivat eivätkä jaksaneet valvoa, samoin meillekin helposti käy jos emme valvo omaa vaellustamme.

Getsemane on paikka, jossa meitä koetellaan.
Ristin seuraaminen tai oman tahdon jättäminen ristille on varmin "tapa" seurata Jeesuksen esimerkkiä.

Ei kommentteja: