Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Elämän puu

Ja Herra Jumala kasvatti maasta kaikkinaisia puita, ihania nähdä ja hyviä syödä, ja elämän puun keskelle paratiisia, niin myös hyvän- ja pahantiedon puun. Ja Eedenistä lähti joki, joka kasteli paratiisia, ja se jakaantui sieltä neljään haaraan. Ensimmäisen nimi on Piison; se kiertää koko Havilan maan, jossa on kultaa; ja sen maan kulta on hyvää. Siellä on myös bedellion-pihkaa ja onyks-kiveä. Toisen virran nimi on Giihon; se kiertää koko Kuusin maan. Kolmannen virran nimi on Hiddekel; se juoksee Assurin editse. Ja neljäs virta on Eufrat. Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin paratiisiin viljelemään ja varjelemaan sitä.
1. Mooseksen kirja 2:9‭-‬15 FB38

Jumalalla on hyvä suunnitelma meille jokaiselle. Vaikka alkuperäinen Eedenin puutarhan olotila ei onnistunut ihmisen tottelemattomuuden tähden, niin Jumala oli varautunut varasuunnitelmaan. Saatana oveluudellaan ja valheellaan sai Eevan ja Aadamin menemään ansaan.
Mutta nyt meille on varattuna paras "Edenin puutarha", jonne me olemme matkalla ja jo nytkin voimme siellä oleskella.
Pyhän Hengen läsnäolossa meillä on tuo mahdollisuus.
Kerran eräs pastori totesi ennen kokousta, kun olimme rukoilemassa, hän sanoi, että monet liikemiehet maksaisivat tästä rauhasta, joka saadaan Pyhän Hengen läsnäolossa.

Korkeaveisu 4:9-16
4:9 "Olet lumonnut minut, siskoni, morsiameni, lumonnut minut yhdellä ainoalla silmäykselläsi, yhdellä ainoalla kaulakoristeesi käädyllä.
4:10 Kuinka ihana onkaan sinun rakkautesi, siskoni, morsiameni! Kuinka paljon suloisempi viiniä on sinun rakkautesi, suloisempi kaikkia balsameja sinun voiteittesi tuoksu!
4:11 Sinun huulesi tiukkuvat hunajaa, morsiameni; mesi ja maito on sinun kielesi alla, ja sinun vaatteittesi tuoksu on kuin Libanonin tuoksu."
4:12 "Suljettu yrttitarha on siskoni, morsiameni, suljettu kaivo, lukittu lähde.
4:13 Sinä versot kuin paratiisi, jossa on granaattiomenia ynnä kalliita hedelmiä, koofer-kukkia ja narduksia,
4:14 nardusta ja sahramia, kalmoruokoa ja kanelia ynnä kaikkinaisia suitsukepuita, mirhaa ja aloeta ynnä kaikkinaisia parhaita balsamikasveja.
4:15 Sinä olet yrttitarhojen lähde, elävien vetten kaivo, Libanonilta virtaavaisten."
4:16 "Heräjä, pohjatuuli, tule, etelätuuli; puhalla yrttitarhaani, että sen balsamituoksut tulvahtaisivat. Tulkoon puutarhaansa rakkaani ja syököön sen kalliita hedelmiä."


Korkeaveisun sanoilla voi kuvailla hiukan sitä suloisuutta, jossa saadaan olla Pyhässä Hengessä.
Se on suloista ja virvoittavaa, antaen elämään elinvoimaa ja virkeyttä.
Uskosta osaton ei voi edes kuvitella mistä jää paitsi, kun ei voi kokea mitään tällaista.

Jeesuksessa me olemme saaneet syödä elämän puusta, tämä on ihana lahja ihmiselle. Sen tähden tässä voin suositella Jeesusta jokaiselle, elämäksi. Erään laulun sanoissa todetaan: Usko Jeesukseen on enemmän kuin mielipiteet maan, se on enemmän kuin osaamme me ajatellakaan. Se on rakkaudella ojennettu käsi Jumalan, johon tarttumalla elää uskallan.


Snl.3:13-18
3:13 Autuas se ihminen, joka on löytänyt viisauden, ihminen, joka on saanut taidon.
3:14 Sillä parempi on hankkia sitä kuin hopeata, ja siitä saatu voitto on kultaa jalompi.
3:15 Se on kalliimpi kuin helmet, eivät mitkään kalleutesi vedä sille vertaa.
3:16 Pitkä ikä on sen oikeassa kädessä, vasemmassa rikkaus ja kunnia.
3:17 Sen tiet ovat suloiset tiet, sen polut rauhaisat kaikki tyynni.
3:18 Elämän puu on se niille, jotka siihen tarttuvat; onnelliset ne, jotka siitä pitävät kiinni



Ilm. 22:2 Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi.


Tämä ilmestyskirjan kohta näyttää tulevasta, kuoleman jälkeisestä elämästä. Me olemme ikuisuusolentoja, meidän henkemme uudistui, kun tulimme uskoon eli uudestisynnyimme.

Rm.3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.

Rm.6:23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme


Ota Jeesus vastaan nyt elämääsi se on todellisuutta, johon voit luottaa! Tunnusta syntisi ja sano: Tule Jeesus sydämeeni!

Ei kommentteja: