Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 17. syyskuuta 2016

Lenkillä koettua


Täällä lenkkeilemässä tänään, erittäin kauniissa säässä. Syyskuu ja 14 päivä. Aurinko paistaa ja lämmittää mukavasti, vaikka syyskuu onkin jo puolivälissä.
Kyllä teki terää olla ja liikkua sekä katsella tyventä järvenselkää. Tyyntä ja rauhaisaa, joskus pieni tuulenvire liikautti veden pintaa.
Sääksjärvi on Suomen suurin lähde. Vesi on äärettömän kirkasta, niinkuin lähteistä tuleva vesi onkin.

Ilm. 22:1 Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.


Jes. 58:11 Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu.

Jooel 3:18 Sinä päivänä vuoret tiukkuvat rypälemehua, ja kukkulat vuotavat maitoa; kaikissa Juudan puronotkoissa virtaa vettä, ja Herran huoneesta juoksee lähde, ja se kastelee Akasialaakson.

Hes. 47:1 Sitten hän vei minut takaisin temppelin ovelle. Ja katso, vettä kumpusi temppelin kynnyksen alta itään päin, sillä temppelin etusivu oli itää kohti. Ja vesi juoksi alas temppelin oikeanpuolisen sivuseinämän alitse, alttarin eteläpuolitse

Jaak. 3:11 Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä?


Jumala johdattaa meitä ja antaa meille "aiheita", joista saamme mietiskeltävää. Elämä on ihmeellinen seikkailu, jota on syytä tutkia ja mietiskellä.
Liikkuminen luonnon keskellä auttaa syventymään ja kuuntelemaan, mitä Jumala tahtoo puhua.

Täällä veden äärellä, sen ihmeellisyyksien ja kauneuden keskellä, Jumala haluaa näyttää luomaansa, meitä ihmisiä varten.
Kauneuden kokeminen ja haluaminen lisää, tulla kohdatuksi, on jokaiselle ihmiselle todella tärkeää. Sitä vaan ei aina pysty näkemään kaikkialla, mutta täällä luonnonkauneuden keskellä sekin tulee näkyvämmäksi.

Miten Jumala onkaan "ajatellut" ihmistä? Luodessaan ihmisen omaksikuvakseen ja sitten vielä metsät, pellot, järvet, meret, tunturit, vuoret jne. Miten kaunista ja silmille niin ihanaa katseltavaa.

Ps.148:1-9
148:1Halleluja! Ylistäkää Herraa taivaista, ylistäkää häntä korkeuksissa.
148:2 Ylistäkää häntä, kaikki hänen enkelinsä, ylistäkää häntä, kaikki hänen sotajoukkonsa.
148:3 Ylistäkää häntä, aurinko ja kuu, ylistäkää häntä, kaikki kirkkaat tähdet.
148:4 Ylistäkää häntä, te taivasten taivaat, te vedet taivasten päällä.
148:5 Ylistäkööt ne Herran nimeä, sillä hän käski, ja ne tulivat luoduiksi.
148:6 Ja hän asetti ne olemaan aina ja iankaikkisesti, hän antoi niille lain, josta ne eivät poikkea.
148:7 Ylistäkää Herraa maasta, te merieläimet ja kaikki syvyydet,
148:8 tuli ja rakeet, lumi ja sumu, sinä myrskytuuli, joka panet hänen käskynsä toimeen,
148:9 te vuoret ja kaikki kukkulat, te hedelmäpuut ja kaikki setrit,


Meidän ylistyksemme nouskoon Jumalan taivaisiin ja korkeuksiin, kaikesta mitä Hän on tehnyt meille.

Ps. 148:13 Ylistäkööt he Herran nimeä, sillä hänen nimensä yksin on korkea, hänen valtasuuruutensa ulottuu yli maan ja taivaan.

Jes. 12:4 Ja sinä päivänä te sanotte: "Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimeänsä, tehkää hänen suuret tekonsa tiettäviksi kansain keskuudessa, tunnustakaa, että hänen nimensä on korkea.


Ei kommentteja: