Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 19. lokakuuta 2013

Taistelu käy kuumana...

Mm. Facebookissa käydään kuumana keskustelua enkeleistä epäraamatullisina asioina. Vaikka Raamatussa on kaksisataakolmekymmentä (230) kertaa puhetta enkeleistä.

Jaak. 5:9-11
9 Älkää huokailko, veljet, toisianne vastaan, ettei teitä tuomittaisi; katso, tuomari seisoo ovella.
10 Ottakaa, veljet, vaivankestämisen ja kärsivällisyyden esikuvaksi profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä.
11 Katso, me ylistämme autuaiksi niitä, jotka ovat kestäneet; Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet, ja lopun, jonka Herra antaa, te olette nähneet. Sillä Herra on laupias ja armahtavainen.

Fil. 4:6-8
6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi
7 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
8 Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;


1Moos. 28:12
Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas


Jos tänään puhutaan enkeleistä, se heti tyrmätään ja sanotaan epäraamatulliseksi sanomaksi. Raamatussa on kuitenkin paljon puhetta enkeleistä.Myös uudessa testamentissa.

Joh. 1:51 Ja hän sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: te saatte nähdä taivaan avoinna ja Jumalan enkelien nousevan ylös ja laskeutuvan alas Ihmisen Pojan päälle."

Tai yliluonnolliset parantumiset, niistä puhuminen tai sairaiden parantumiset tänä päivänä saavat uskonnolliset henget puhumaan vastaan, niillä tahdotaan "lyödä" kanssapalvelijoita.
Puhutaan ja kritisoidaan tuntematta totuutta, jos oma palvelutyö ei tuota hedelmää kannattaisi mennä rukoukseen eikä kritisoida toisia.

"Kritisoijien soisi tarkkailevan välillä myös oman elämänsä hedelmää. Kun yhden puun hedelmä on kymmenet, sadat ja tuhannet pelastuneet/ parantuneet/ vapautuneet sekä ihmisten sydänten kiinnittyminen Herraan, toisen hedelmä on kritiikkiä, arvostelua ja panettelua em. puuta kohtaan -eipä olisi kaukaa haettua lisätä kateuttakin tähän "epähedelmien satoon". Nämä "puhtaan teologian" omaavat arvostelijat varmasti elävät itse jatkuvan herätyksen keskellä niittäen "sielujen satoa" vasemmalta ja oikealta ja näkevät sairasten parantuvan, masentuneiden vapautuvan ym. kun ovat niin kovin tietäväisiä kaikesta... not.. Sarkasmia -tiedän, mutten nyt malttanut välttää sitä... Toi on kaverin kommentti yhteen toiseen juttuun ja kopioin sen nyt tähän" ("lainattu ajatus" kopioitu)

"Olen samaa mieltä, että täydellisiä emme ole. Mutta jos opetuksessa on selvästi epäraamatullisia juttuja ja sykretismiä kuten sekoitusta New Ageen tai sitten liberaaliteologiaa niin siihen on reagoitava. Esimerkiksi suuri parantajaevankelista William Branham harhautui pahasti ja kielsi viimein kolminaisuuden ja kastatti uskovia uudestaan vain Jeesuksen nimeen. Ja hän aloitti uransa hyvin, kunnes tuli mukaan enkelit."("lainattu ajatus" on kopioitu)

Matt. 13:49 Näin on käyvä maailman lopussa; enkelit lähtevät ja erottavat pahat vanhurskaista.
Matt. 25:32 Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.


"Tarvitsemme tasapainoa " Sanotaan mutta silti kritisoidaan toisia ja ummistetaan silmät omasta puheesta. On niin "tervettä" puhua toisten teologisista opeista tai Raamatullisista puheista, mutta jää selvästi omat puheet kritiikittömiksi ja vaillinaisiksi. Ollaanko täällä kateellisia? Vai mistä lähteestä nämä aiheet ponnistavat? Puhdasta ja täydellistä oppia ei ole olemassakaan, jossa ihmiset on esittämässä. Jeesus yksin oli ja on täydellinen ja synnitön. Mutta kun me ihmiset olemme vajavaisia, silloin on helppoa ylpeydestä käsin nuhdella toisia ja korottaa omaa egoaan.

Älkää huokailko, veljet, toisianne vastaan, ettei teitä tuomittaisi; katso, tuomari seisoo ovella.Ottakaa, veljet, vaivankestämisen ja kärsivällisyyden esikuvaksi profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä. Katso, me ylistämme autuaiksi niitä, jotka ovat kestäneet; Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet, ja lopun, jonka Herra antaa, te olette nähneet. Sillä Herra on laupias ja armahtavainen.(Jaak. 5:9-11)
Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.( Jaak. 3:2) Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.(1Joh. 1:8)

Seuraavasta voit itse katsoa ja kuunnella mitä David Herzog puhuu:

Sisälle kirkkauteen David Herzog:

" Julkaistu 9.01.2013

Jumalan kirkkauden keskellä on myös hänen parantava voimansa. Haluatko sinäkin oppia tuntemaan Jumalan kirkkauden? Jumala on luvannut, että ne, jotka häntä etsivät, löytävät hänet."

Ei kommentteja: