Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 12. lokakuuta 2013

Muuli

Joko näin unen tai näyn viime yönä, jossa tuli sana muuli. Aloin tutkia sitä tarkemmin mitähän se mahtaa tarkoittaa. Ja seuraavassa poimintoja Wikipediasta ja Raamatuntietosanakirjasta.

Muuli on aasioriin ja hevostamman risteytys. Ominaisuudet ja käyttö:
Muuli perii vanhempiensa hyvät ominaisuudet: se on vähään tyytyvä, kestävä, pehmeä- ja varma-askelinen (aasin ominaisuuksia) ja voimakas, rohkea ja kylmyyttä hyvin sietävä. Muuleja kasvatettiin aikaisemmin kanto- ja vetojuhdaksi sen varmajalkaisuuden ja vaatimattoman ylläpidon takia. Muuleja on myös pidetty paljon eri maiden sotavoimissa raskaammissa tehtävissä. Välimeren maissa muuli on arvostettu eläin, se pystyy kantamaan jopa 150 kilon kuormaa 25-30 kilometriä päivässä ja tulee toimeen ravinnolla, jota hevonen ei edes suostuisi syömään.(Lähde: Wikipedia)

Muuli (päräd) on aasioriin ja Hevostamman risteytys. Kestävä, sitkeä luotu kulkemaan karussa ja kuivassa ilmassa, vuorisessa maastossa ja sillä on hevosen parhaat ominaisuudet. (Lähde Raamatuntietosanakirja osa 4)

"Muuli" on siis tyytyväinen, kestävä, varma-askelinen, voimakas, rohkea ja sitkeä. "Muuli" ei anna helposti periksi kun on saanut näyn, mitä kohti kulkea.

Tähtäimenä Jeesuksen sovitustyössä pysyminen, Pyhän Hengen johdattamana.

2Kor. 5:19
Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
Hebr. 10:19
Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
Joh. 10:9 Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen.
Jos tarvitsee tehdä parannusta, tekee parannuksen ja ottaa suunnan kohti ristiä!
Room. 6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.


Kun "muulia" kuvaava uskovainen ihminen elää, hän on vähään tyytyvä, kestävä, sitkeä, pehmeä- ja varma-askelinen, voimakas, rohkea ja kylmyyttä hyvin sietävä, ei anna helposti periksi kun on saanut näyn, mitä kohti kulkea.
Nämä ovat hyviä puolia uskovan elämässä. Kun kulkee vielä Pyhän Hengen johtamana, hän siis kulkee todella kestävällä pohjalla elämässään.


Ei kommentteja: