Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 7. joulukuuta 2013

We believe in growing / Uskomme kasvaa

Vasemmalla tulkki Susanna Lehtimäki ja oikealla David Herzog

Tämä viikko on ollut todellista uskon kasvun aikaa ja samalla koetusten aikaa, sillä David Herzogin kiertue on saanut aikamoisen myllerryksen Suomen uskovien kentässä.
Lähinnä Helluntaiseurakuntaan kuuluvien joukosta on tullut todella järisyttäviä syytöksiä juuri tätä kiertuetta kohtaan. Voi olla muitakin suuntauksia, mutta niistä minulla ei ole varmuutta. Ristin Voitto-lehti on ainakin päätoimittajan Leevi Launosen suulla kirjoittanut negatiivistä palautetta ja samoin sitten Heimo Embuska, ehkä vieläkin suuremmalla negatiivisuudella.
Onko tässä "sota käynnissä uskovien keskuudessa" vai muu häiriön tekeminen seurakunnallisissa asioissa? Sopii jokaisen kysellä sitä itseltään ja katsoa peiliin, miten minä tähän kaikkeen suhtaudun!

Omalla kohdalla tämä ensin aiheutti suuttumusta ja kirjoituksia oman näkökannan puolesta, mutta sitten jälkeen päin olen pyrkinyt katsomaan Jeesuksen esimerkin kautta. Jeesus tahtoo vastata aina rakkaudesta käsin ja monesti olemmalla vaiti. Vaikka Jeesukselta kysyttiin millä voimalla tai millä vallalla? Matt. 21:23 Ja kun hän oli mennyt pyhäkköön, tulivat hänen opettaessaan ylipapit ja kansan vanhimmat hänen luoksensa ja sanoivat: "Millä vallalla sinä näitä teet? Ja kuka sinulle on antanut tämän vallan?"21:24 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Minä myös teen teille yhden kysymyksen; jos te minulle siihen vastaatte, niin minäkin sanon teille, millä vallalla minä näitä teen.
21:25 Mistä Johanneksen kaste oli? Taivaastako vai ihmisistä?
" Niin he neuvottelivat keskenänsä sanoen: "Jos sanomme: 'Taivaasta', niin hän sanoo meille: 'Miksi ette siis uskoneet häntä?'
21:26 Mutta jos sanomme: 'Ihmisistä', niin meidän täytyy peljätä kansaa, sillä kaikki pitävät Johannesta profeettana."


Me joudumme jokainen omalla kohdallamme näiden asioiden eteen tavalla tai toisella. Mitä silloin vastaat? Onko se oppi Jumalasta vai paholaisesta, niin kuin nyt on näiden edellä mainittujen kysymysten tarkoituksena?
He väittävät noituudesta on kysymys, mutta itse he eivät ole olleet useinkaan paikalla toteamassa tai kuulemassa puhetta, vaan puhuvat toisten sanomia ja ajattelemia eteenpäin, niin kuin ominaan. On vaarallista "hutkia ensin ja tutkia vasta jälkeenpäin"

Apt.4:7 Ja he asettivat heidät eteensä ja kysyivät: "Millä voimalla tai kenen nimeen te tämän teitte?"
4:8 Silloin Pietari, Pyhää Henkeä täynnä, sanoi heille: "Kansan hallitusmiehet ja vanhimmat!
4:9 Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut, 4:10 niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne.
4:11 Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut.'
4:12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."


Ihmeitä ja merkkejä on tapahtunut tämän kiertueen aikana eli sairaita on parantunut ja ihmisiä on pelastunut! Eikö tämä ole Jumalan työtä? Hänen Kirkkautensa läsnäolossa ne ovat tapahtuneet ja Jeesuksen nimessä. Jeesusta on koroitettu ja Jeesuksen nimessä on puhuttu mitä Pyhä Henki puhuttavaksi antaa, tiedon sanoina.

Tänä iltana on vielä viimeinen tilaisuus Helsingin Messukeskuksessa tila 101, jonne mahtuu 1100 henkeä klo 18.00, sitä voi myös seurata TV7:n kautta tai TVplus- netti lähetyksenä kaikkialla maailmassa.

Siunatkaa älkääkä kirotko, se on Jeesuksen sana meille tänään!
Room. 12:14 Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko.
Luuk. 6:28 siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden edestä, jotka teitä parjaavat
1Kor. 4:12 me näemme vaivaa tehden työtä omin käsin. Meitä herjataan, mutta me siunaamme: meitä vainotaan, mutta me kestämme;


8.12.2013 klo 01.18

Tämä viikko on ollut historiallinen viikko. TV7:n Suomen kiertue 6:ssa eri kaupungissa David Herzogin ja tiimin kanssa on tuottanut pitkälti toistasataa uutta uskovaa. Suomessa on HERÄTYS! Ihmiset ovat liikkeellä ja kousten kävijämäärä noin 5050 henkeä. Netissä katsojien määrä noin 27000 arvioni mukaan (torstaihin mennessä 22500:5=4500) ja 50 eri maasta katsojia, eikö tämä ole mahtavaa?!
On saatu keskusteluakin aikaiseksi valtavasti ja arvostelua, mutta tämä on varmasti kannattanut sillä tämä ilta todisti, olin itse mukana ja voin sydämeni pohjasta tunnustaa, kaikki oli kohdallaan, Jeesus sai kaiken kunnian ja Jeesuksen nimessä ihmisiä parani ja pelastui.
Siinä ei arvostelijoiden lausunnot paina sentin vertaa...

Parempi on kuunnella Jumalaa kuin ihmisiä sanoo myös Jumalan sana.
Jer. 6:10 Kenelle minä puhuisin, ketä varoittaisin, että he kuulisivat? Katso, heidän korvansa ovat ympärileikkaamattomat, eivät he voi kuunnella. Katso, Herran sana on tullut heille pilkaksi, ei se heille kelpaa.

Ap.t. 7:51 Te niskurit ja ympärileikkaamattomat sydämeltä ja korvilta, aina te vastustatte Pyhää Henkeä - niinkuin teidän isänne, niin tekin.

Apt.7:52 Ketä profeetoista eivät teidän isänne vainonneet? He tappoivat ne, jotka ennustivat sen Vanhurskaan tulemista, jonka kavaltajiksi ja murhaajiksi te nyt olette tulleet,
7:53 te, jotka enkelien toimen kautta saitte lain, mutta ette sitä pitäneet."
7:54 Mutta kun he tämän kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he kiristelivät hänelle hampaitansa.
7:55 Mutta täynnä Pyhää Henkeä hän loi katseensa taivaaseen päin ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen seisovan Jumalan oikealla puolella
7:56 ja sanoi: "Katso, minä näen taivaat auenneina ja Ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella."


Stefanus puhui rohkeasti Jumalan sanaa, niin kuin tuo edellä oleva teksti puhuu Apostolintekojen luvussa 7

Mutta sana sanoo myös: Siunattu olet sinä tullessasi ja siunattu olet lähtiessäsi.

5 Moos.28:1 "Jos kuulet Herran, sinun Jumalasi, ääntä ja pidät tarkoin kaikki hänen käskynsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, niin Herra, sinun Jumalasi, asettaa sinut korkeammaksi kaikkia kansoja maan päällä.
28:2 Ja kaikki nämä siunaukset tulevat sinun osaksesi ja saavuttavat sinut, jos kuulet Herran, sinun Jumalasi, ääntä.
28:3 Siunattu olet sinä kaupungissa ja siunattu olet kedolla.
28:4 Siunattu on sinun kohtusi hedelmä ja maasi hedelmä ja sinun karjasi hedelmä, raavaittesi vasikat ja lampaittesi karitsat.
28:5 Siunattu on sinun korisi ja sinun taikinakaukalosi.
28:6 Siunattu olet tullessasi ja siunattu olet lähtiessäsi.
28:7 Herra antaa sinun voittaa vihollisesi, jotka nousevat sinua vastaan; yhtä tietä he lähtevät sinua vastaan, mutta seitsemää tietä he sinua pakenevat


Jumala pitää uskollisista täyden huolen. Ja olen todella iloinen, että TV7:n toimitusjohtaja Mertti Ojares oli uskollinen Jumalan äänelle! kiitokset kuuluvat hänelle erityisesti!
Tahdon siunata TV7:n työtä rukoillen ja antaen varoistani sen mitä Jumala puhuu.
Olkaa tekin siunattuja Jeesuksen nimessä!

Kokousten organisoijana ja juontajana on ollut Mika Jantunen

Luterilainen pappi Heikki Hilvo, joka juuri jäi eläkkeelle arvioi Messukeskuksen tilaisuutta näin: Huomasin mm seuraavia juttuja tänä iltana Herzogin kokouksessa:
- ilmapiiri oli avoin, lämmin ja iloinen
- sydämeen tuli valtava rakkaus uskovia kohtaan
- Jeesuksen palvonta oli luonnollista, riemullista ja vapaata
- uskonnollinen kireys ja kaavamaisuus oli tipotiessään
- ihmisiä tuli uskoon, ihmisiä parani, usko innosti, ei ollut kiirettä pois
- jos tämä on vihollisen työtä, niin sitten vihollinen on vaihtanut leiriä ja tullut uskoon.

Ei kommentteja: