Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 28. joulukuuta 2013

Muistoja 50-60 -luvulta, sekä vähän tuoreempiakin


Tämä video on 27.07.2007 Kerava, Finland lenkkipolkuni varrelta muistona.

Minun "oma" hevonen nuoruudessa, tämän kanssa tein työtä maalaistalossa. Työ ei ollut aina kovin helppoa, mutta hyviä muistoja on kotiseudulta.
Maalaismaisemaidylliä 60-luvulta, maitolaiturille vietiin maidot "tonkassa", jonka Meijerin "maitoauto" nouti sitten meijeriin. Nykyisinhän maitotilat ovat suuria EU:n määräyksestä ja maidot noudetaan tilalta suoraan jäähdytettyinä.
Silloin nuoruudessa pientilalla maito jäähdytettiin kylmässä lähteessä kesällä tai talvella kerättiin jäitä järvestä, jotka lohkottiin ja laitettiin "sahajauhokasaan" säilytykseen, josta sitten käytiin hakemassa sen verran mitä tarvittiin maidon viileänä pysymiseen.



Tuoreempi video on sitten Korkeasaaresta: Riikinkukon tanssi, 2.7.2008


Saarn. 3:11 Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua.
3:14 Minä tulin tietämään, että kaikki, mitä Jumala tekee, pysyy iäti. Ei ole siihen lisäämistä eikä siitä vähentämistä. Ja Jumala on sen niin tehnyt, että häntä peljättäisiin.

Saarn. 11:5 Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, hänen, joka kaikki tekee.
11:6 Kylvä siemenesi aamulla äläkä hellitä kättäsi ehtoollakaan; sillä et tiedä, tuoko onnistuu vai tämä vai onko kumpikin yhtä hyvä.


Sananl. 16:3 Heitä työsi Herran haltuun, niin sinun hankkeesi menestyvät.

Joh. 3:36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."
Mark. 16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
1Piet. 5:7 ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen."



Ei kommentteja: