Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 23. heinäkuuta 2022

Mitä vastaat, kun kysytään taivaan portilla?

Eija Kärkkäinen

Oletus: Kun kerran olet taivaan portilla ja sinulta kysytään, miksi sinut (minut) pitäisi päästää sisälle, mitä vastaat?

Nimittäin USKONNOLLISUUS ei ole kaukana yhdestäkään meistä.!

Mitä tarkoitan? Mt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle "Herra, Herra", pääse taivasten valtakuntaan, vaan joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

Mikähän on se Isän tahto, jota Jeesus peräänkuuluttaa?

Se on USKO Jeesukseen ja kääntyminen pahoilta teiltään! Mielen muutos ja Jeesuksen uhrin ja siten saadun lahjavanhurskautensa hyväksyminen. Sitä kutsutaan uudestisyntymiseksi, uuden puhtaan sisäisen ihmisen syntymiseksi ja kyllä, uskoon tulemiseksi.

Kun tunnustaa Jeesuksen Herrakseen saa myös Pyhän Hengen ja syntyy kanssakäyminen eli suhde Hänen kanssaan.

Eli vastaus kuuluu taivaan portilla:yksin Jeesuksen Kristuksen ristin työn tähden.

Ei siis luettelo mistään tekemisistä, kuinka hyviä tai uskonnollisia ne ovatkaan, vaan tuo suhde, ja että olemme "suhteessa" Hänen kanssaan

ARMO KASVATTAA MEITÄ, lohduttaa ja vahvistaa sydäntämme. Ei uskonnolliset suoritukset, vain elämä Hänen yhteydessään. Historia osoittaa, että hyvin pian ihminen alkaa suorittaa uskoa. Esimerkiksi toistamalla jotain opittua, olkoonpa peräisin lähihistoriasta tai kauempaa. Nimittäin on erilaisia painotuksia eri yhteisöissä, ja tullakseen täysi hyväksytyksi yhteisöön, tulee hyväksyä "oppi" ja useinkin sen säännöt. Silloin voi ajautua pois ns. elävästä uskosta, eli suhteesta, ja painopiste siirtyy pois ytimestä, armosta, yksin uskosta ja Jeesuksen tähden.

Suhteesta seuraa myös voima, jonka Pyhä Henki antaa. Alkaa kuulla Hyvän Paimenen äänen. Seuraamalla Häntä ja alkuperäistä Jumalan sanaa, onnellinen minä, minun käy hyvin!

Ei kommentteja: