Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 9. huhtikuuta 2022

Päivän sana Elävät virrat -seurakunta 8.4.2022

Elävät virrat -seurakunta Eilen 9.33 ·
Päivän sana:

Sananlaskut 18:19-22
Vaikea voittaa?!
Tänään luemme hyvin painavia sanoja raamatusta. Puhumme loukatun veljen voittamisesta. Meistä jokaista on varmasti elämämme aikana loukattu tavalla ja toisella, joitakin enemmän ja toisia vähemmän, mutta uskallan sanoa, että jokainen lukija on tänään jonkin tason kokemusasiantuntija. Nyt mieti tarkkaan näitä jakeita käänteisessä järjestyksessä. Puhut kuolemaa, vatsasi on täynnä kuolemaa ja veljesi tulee loukatuksi ja hänen voittamisensa on vaikeaa. Tai puhu elämää ja vatsasi on täynnä elämää, eikä veli tule ehkä koskaan edes loukatuksi.
Oletko huomannut, että raamattu melkein aina puhuu anteeksi antamisesta, ei anteeksi pyytämisestä? Miksiköhän näin? Ehkä meidän Jumalamme tietää, että joskus loukkaannumme niin, että "loukkaaja" ei edes tiedä loukanneensa. Siksi vastuun pääpaino on annettu ihmiselle joka kokee loukkaantuneensa, jotta tämä antaisi anteeksi ja vapauttaisi näin itsensä katkeruudella.
Olkoon siis puheemme armahtavaista, rakentavaa ja lohduttavaa, mikäli se meistä on kiinni, kukin sen armon määrän mukaan joka meissä vaikuttaa! Ehkä näin voimme voittaa vielä loukatun puolellemme tai ainakin olla vapaita omalta puoleltamme antamalla ja pyytämällä anteeksi.
Rakas Isä, opeta meitä valitsemaan elämä ja elämän sanat. Anna meidän olla nopeita antamaan anteeksi, mikäli kohtaamme vääryyttä välttääksemme katkeruuden ansat, Jeesuksen nimessä, aamen.
#päivänsana #elävätvirrat

Eija Kärkkäinen
Tämä on taaskin hyvin kirjoitettu, vähän kommentteja🤔 Kyllä, osu ja uppos
Olemme, kuten sanottu, kaikki jonkin tason kokemus asiantuntijoita 😍
Tiedän, että minunkin tekstien riviväleistä näkyy vaikuttimia, kokemusta. Viime vuodet kuultu hyvin paljon opetusta anteeksi antamisesta, mikä on todella vapautta anteeksi antajalle. Mitäpä, jos helpottaisimme loukattua veljeä tai sisarta aidolla anteeksi pyytämisellä ja sopimisella ja rakkaudella? Kuten sanottu, loukattu on vaikea voittaa, mutta kannattaa ainakin yrittää, ehkäpä ajantullen syntyy hedelmääkin. Onhan sana, että jos tiedät veljelläsj olevan jotain sinua vastaan, käy sopimassa.
Joskus on tuntunut siltä, kuin johtavassa asemassa sisar tai veli on väärin käyttänyt asemaansa jättämällä loukkaantuneen "omanonnensa nojaan", koska loukkaantuneen tulee antaa anteeksi 🤔 Tietenkään ei pidä, eikä voi olla kaikille mieliksi, ja johtajat ovat myös ihmisiä, joita on loukattu ja varmasti loukataan kaiken aikaa. Voisiko kuitenkin olla yhteyden kannalta aika miettiä tätäkin puolta? Kiitos ja anteeksi 😍

Ei kommentteja: