Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 29. maaliskuuta 2022

Usko on luja luottamus, myös kärsimyksien keskellä

Eija Kärkkäinen

Usko on sen todellisuutta, mikä on kirjoitettu!
Tämän päivän Raamatun luku me on heprealaiskirje 12. Sopii tähän aiheeseen!
Kärsimys on teille kasvatusta, sanotaan jae 7. Kts 6-13

Täällä ajassa eläessämme emme välty vastoinkäymisiltä tai elämän ja ajan mukanaan tuomita kiusoilta ja vaivoilta. Emme kukaan! Vaikka toimisimme miten "oikein", vastassamme on realiteetit, jotka ikä, sairaus, talous tms. tuovat mukanaan.
Uskovina tarkastelemme usein asioita siitä näkökulmasta, kun kuulemme, miksi Jumala sallii, vaikkapa koronan.

Sallii siksi, että ihmisille Hän on antanut valinnan mahdollisuuden. Ehkäpä juuri vastoinkäymiset saa aikaan rukousta Jumalan puoleen! Entäpä uskovat? Säilyvätkö he maailmassa ilman vastoinkäymisiä? Eivät tietenkään!

Tässäkin näyttää olevan näkökulmia ja näkemyksiä, joista saatamme olla erimielisiä ja kiistellä.
Riippuu monesti siitä, miten suhtaudumme "kiusauksiin". Kiusaus sinänsä ei ole syntiä, vaan koettelee lihallista mieltämme, ja on siksi jopa avuksi hengelliselle kasvulle.

On toki niin, että olemme voineet omilla toimillamme saattaneet asettaa itsemme vaikeuksiin, mutta joskus voi olla myös tarpeen koetella, mitä todellisesti uskomme.

Usko on olemassa silloinkin, kun tunteet huutaa jotain muuta ja tunnemme Jumalan olevan kaukana! Kun tiedämme, mitä Jumalan sana sanoo, voimme uskoa olevamme turvassa. Silloinkin, kun tunnemme syntiä tai olemme langenneet, voimme tunnustaa totuuden, uskoa armon ja Jeesuksen veren puhdistavan omantuntomme.
Elämme uskossa, Pyhän Hengen voimassa, mutta ei ole vielä käynyt täysin ilmi, mitä meistä tulee. Mutta tiedämme muuttuva me täysin Hänen kaltaisekseen, kun Hän ilmestyy! Vielä olemme osin salatut tälle maailmalle, koska Jumalan tahto on, että Häntä etsittäisiin. Vaikka yrittäisimme kuinka uskon avulla kilpailla
maailman rinnalla, emme saavuta täydellisyyttä muutoin, kuin uskomalla, että se on todellisuutta meille, jotka näemme sen Jumalan sanan kautta ja luottamalla siihen, että se Kallio kestää!

Ei kommentteja: