Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Ylpeydestä ja armosta

Eija Kärkkäinen

Raamatun kuvaus viimeisten päivien ihmisistä, jotka hyvinkin vaikeista tilanteista ja kokemuksistaan huolimatta löytävät toivon ja sisäisen muutoksen ja puhdistumisen Jeesuksessa💗 Ulkoinen, kulttuurinen muutos tapahtuu sisäisen ohjautumisen kautta, eli se on jatkuva prosessi. Sitä kutsutaan pyhitykseksi.

On paradoksi, että poliittisesti ja uskonnollisesti, tai muutoin ulkoapäin ohjautuneet ja orjentoituneet ihmiset näkevät vain ulkokuoren. Toisekseen me kaikkikin näemme, ja teemme johtopäätöksiä.

Jumala näkee sydämen, tekee siitä kehityskelpoisen, eikä väsy työstämään, kasvattamaan sisäisesti muuttuneen ihmisen kautta. Hän itseasiassa näkee uudestisyntyneet uskovan täydellisenä. Siksi uskova voi elää levossa puutteistaan huolimatta.

Kuitenkin muutoksessa (pyhitys prosessissa), pysyminen omantunnon ja uudistumisen tähden on tärkeää, ja ettemme menettäisi uskon perustusta, so. Jeesuksen sovitustyön (veren) jatkuvaa puhdistumista. Tämä suo Hänen hankkimansa meille lahjana annettavan vanhurskauden, eli täydellisen, täytetyn pyhyyden, joka takaa iankaikkisuuden Herran luona. 😇

Kuka voi syyttää Jumalan valittuja, koska Jumala on se, joka vanhurskauttaa? Keskinäinen kunnioitus, loukkaamattomuus saattaa tämän ajan ihmiselle olla uusi opettelun alue. Ylpeys meillä kaikilla on sisäsyntyistä, josta kumpuaa kaikki muukin. Jatkuva parannuksen tekeminen ja sielun vammoista eheytyminen tekee kipeää juurikin ylpeyden tähden. Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon!

Eli sitä opetellessa, hyvää taivas matkaa! 🙋‍♀️

Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

2. Timoteuskirje 3:1‭-‬5

Ei kommentteja: