Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 16. helmikuuta 2021

Rakkauden sanomassa on voima!

Paavali muistelee kirjeessään Tessalonikan seurakunnan synnystä ja kääntymisestä epäjumalista. Hän mainitsee myös, että saivat ilon ahdinkoonsa uskoessaan evankeliumin, mikä oli julistettu voimassa! Evankeliumin voima, eli ihmeet ja merkit Pyhässä Hengessä vaikuttivat, vaikka Paavali tuli Filippin vankilasta ja mainitsee myös olleensa pahoipidelty.
Inhimillisesti voisi olettaa juurikin päinvastaista, mutta tästä nähdään, kuinka varma ja vakaa Paavali oli antautuneena tehtäväänsä.
Erityisesti minua puhuttelee, ettei hän esiintynyt imarrellen (38 käännös: liehakoiden) yrittäen saada kunnioitusta tai voittoa, vaikka olisikin voinut käyttää Apostoli lle kuuluvaa arvonantoa. Sensijaan kertoo olleensa lempeä, kuin imettävä äiti. (Eija Kärkkäinen)

Omaa elämää kun ajattelee, niin huomaan kuinka helposti kiihtyy kuullessaan uutisia jatkuvasti väärin toimineista.
Yhtenä iltana uutisissa kerrottiin, että Nyt tähän EU:n elvytyspakettiin liittyen Suomeen palautuvista rahoista annettaisiin ilmastonmuutokseen suuri rahamäärä. Ja kun itse ajattelen asiaa suuresti toisella tavalla. Elvyttäisin ihan eritavalla. Niin tuli mieleen ja sanoinkin uutistenlukijalle ärräpäitä.
Vaimo huomautti minua ja sanoi ei tuolla tavalla. ja itsekin huomasin miten kiihtynyt olin jatkuvista huonoista uutisista.
Kun jatkuvasti kuulee huonoja uutisia, niin reaktio voi olla sen mukainen. Näin ei tekisi Jeesus.
Kun ajattelen tuota Paavalia, hän kertoo olleensa kuin imettävä Äiti. Vaikka oli juuri Filippissä ollessaan saanut 1 Tess. 2:2 vaan, vaikka me ennen, niinkuin tiedätte, olimme kärsineet Filippissä ja meitä siellä oli pahoin pidelty, oli meillä kuitenkin Jumalassamme rohkeutta puhua teille Jumalan evankeliumia, suuressa kilvoituksessa.

Jeesus ei myöskään sanoisi niin kuin minä ajattelin, vaan olisi ollut lempeä sanoissaan. Sain tehdä parannusta puheistani ja pyytää Jeesukselta anteeksi.
Huomaan miten jatkuvat kielteiset uutiset vaikuttavat mielessämme ja tulemme kiihkoa täyteen. Sanoillamme me aiheutamme vahinkoa niin itsellemme kuin kuulijoille sekä myös niiden sanojen kohteeksi joutuneille. Niin ei tekisi Jeesukseen rakastunut.

Mutta tässä meille on opetus! Älä katsele kaikkea uutisointia, sillä Media kertoo vain sen akendaan sopivia uutisia. Huom! mm. Donald Trumpista puhuttiin uutisissa kielteisesti koko 4 vuotiskauden kun hän oli presidenttinä. Myös sen jälkeenkin vain kielteisiä uutisia.

Tällaiset uutiset vaikuttavat meidän mieleemme ja niistä pitäisi päästä pois, ettei ne sekoittaisi ajatuksiamme.

Tänään facebookissa näin Hananya Naftalin kirjoituksen, joka myös muistutti tästä samasta aiheesta. "Nykyään olemme todistamassa, kuinka palestiinalaishallinto ja muut diktaattorit käyttävät Kansainvälistä rikostuomioistuinta ja YK: ta Israelin häpeäksi.
Syy, miksi aloitin tämän perheen kanssa sosiaalisessa mediassa, on vastustaa Israelista levitettäviä valheita ja kertoa totuus. Koska päivät, jolloin he voisivat päästä eroon valheistaan, ovat ohi.
Yhdessä teemme valtavan muutoksen tässä maailmassa. Vastaamme heidän valheisiinsa totuudella, vastaamme vihaan rakkaudella. Tämä taistelu ei ole vielä ohi, mutta me voitamme. 💙 "

Hananya Naftali

Nowadays we are witnessing how the ICC and the UN are being used by the Palestinian Authority and other dictators to defame Israel.
The reason I started to this family on social media is to stand up to the lies being spread about Israel, and to tell the truth. Because the days they could get away with their lies are over.
Together we are making a huge difference in this world. We are answering their lies with truth, we are answering the hate with love. This battle is not over yet, but we will win. 💙

Hän kirjoittaa, että vastaamme rakkaudella vihaan, jota diktaattorit käyttävät tuomitessaan Israelia.
Niin, meidän tulee uskovina vastata kielteisiin uutisiin tuomalla rakkauden sanomaa, eikä vihassa purkaa itseämme vihaisina sanoina yms.

Room. 5:5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

Viha on voitettavissa rakkaudella!

Rakastaen voitamme sieluja Jeesukselle! Siitä lähtökohdasta käsin meidän tulee puhua totuutta ihmisille. Vain Jeesus voi pelastaa!
Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani

Room. 5:2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo

Ei kommentteja: