Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 25. helmikuuta 2021

Herää seurakunta!

Jes. 58:3 "Miksi me paastoamme, kun et sinä sitä näe, kuritamme itseämme, kun et sinä sitä huomaa?" Katso, paastopäivänänne te ajatte omia asioitanne ja ahdistatte työhön kaiken työväkenne.

58:6 Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet?
58:7 Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?
58:8 Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi.

Kun Pääsiäinen lähestyy puhumme paljon paastoamisesta. Ja siinä onkin erityinen tarve paastoamiseen sen oikeassa merkityksessä. Mutta usein ajatellaan juuri tuon Jes.58:3 loppuosan mukaisesti, ajamme vain omia asioitamme, eikä huomata mitä teemme läheisillemme.

Jes.58:6 ja 7 sanookin, eikö tämä ole paasto, johon mielistyn, että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet?
58:7 Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?

Tämä jää usein meiltä tekemättä, koska omat tarpeet ja tekemiset ovat päällimmäisinä ajatuksissamme.
Läheisille tulisi tarjota sitä, mitä he todellisuudessa tarvitsevat, irroittaa ne ikeen nuorat tai vaatettaa jos hänellä on siihen tarvetta, eikä ajatella vain omaa vaatetusta.
Jumala mielistyy juuri näihin asioihin kun me huomioimme toisemme, eikä vain omaa tarvettamme.
Seurakuntana eli Kristuksen ruumiina tulee huomioida jokainen ruumiin jäsen, sillä hän on arvokas. Sanoisiko käsi jalalle - en tarvitse sinua, Tai silmä sanoisiko korvalle - en tarvitse sinua.

Kaikkia näitä ruumis tarvitsee liikkuakseen tai kuullakseen tai nähdäkseen tai tehdäkseen käsillään.
Ruumiin jäsenten on hyvä toimia yhdessä, siihenhän ruumiin Pää eli Kristus meitä kehoittaa.
Jos teemme vain omia hommiamme, eikä ajatella, että kaikki Jeesuksen omat olemme yhtä, näemme omat tekemisemme kenties muita parempina. Sellainen aiheuttaa vain eripuraa ja irrallaan olemista.

Kristuksen ruumis on yksi ja ainut seurakunta, johon kuuluu monia erilaisia jäseniä. Samalla tavalla kuin ihmisen ruumiiseen kuuluu erilaisia jäseniä. Näin Raamattu sanassaan sanoo:

1Kor. 12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.

Room. 12:5 niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä;

Ef. 1:22 Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle,
Ef. 1:23 joka on hänen ruumiinsa, hänen täyteytensä, joka kaikki kaikissa täyttää.

Nyt olisi tärkeää koko seurakuntaruumiin tulla yhdeksi ja tulla näkyväksi, koska tämän maailman hallitsija vie muuten kaikkia kuin pässiä narussa, johonkin tuntemattomaan. Välittämättä laeista, jotka se on aikoinaan perustuslakiinkin tehnyt niin Suomessa kuin EU:ssakin.

Kristuksen ruumiin tulisi tulla näkyväksi, ettei kristilliset arvot kokonaan poljettaisi maan rakoon.

Historia osoittaa kuitenkin aivan selvästi, että kristinusko on ollut sivistyksen tuoja ja niissä valtioissa, joissa on tämä saa vaikuttaa, se menestyy.

Jes. 58:9 Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: "Katso, tässä minä olen." Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormella-osoittelun ja vääryyden puhumisen,

Nyt on aika herätä!

Nyt on seurakunnan aika herätä!

Tämä on hätähuuto koko Kristuksen ruumiille!

Ei kommentteja: