Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

perjantai 26. tammikuuta 2018

JOHN KERRY TEKEE MYYRÄNTYÖTÄ

Israelista tietoa Suomeksi:
(Kopio: Katso alla linkki)
25. tammikuuta 2018

Israel-raportti antaa sinulle uutisia ja välineitä

ISRAEL JA UUSI SUKUPOLVI TARVITSEVAT SINUA
Israelin tukeminen on vahvaa 1960-luvulla ja sitä aiemmin syntyneiden kristittyjen keskuudessa. Nuorempien sukupolvien kiinnostus ja ymmärrys ovat vaarallisen alhaalla. Word of Life pyrkii korjaamaan tämän tilanteen. Voit auttaa meitä! Sinusta voi tulla Noomi, joka vei nuoremman Ruutin Israeliin.
Käy verkkosivuillamme saadaksesi lisätietoja:


1. PENCEN KNESSETIN-VIERAILU PALJASTAA MILLÄ PUOLELLA ARABILAINSÄÄTÄJÄT TODELLA OVAT


Oli odotettavissa ja arabilainsäätäjät olivat itsekin varoitelleet, etteivät he seuraisi passiivisina Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen puheenvuoroa Israelin parlamentille, knessetille. Arabipuolue Yhteislista, kolmen arabipuolueen liittouma, jolla on kaikkiaan kolmetoista edustajaa, on presidentti Trumpin valtakaudella omaksunut hyvin kielteisen näkemyksen Yhdysvalloista. Yhteislistan jäsenet pitivät viimeisenä pisarana sitä, kun Trump joulukuussa tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

Ennen kuin Pence edes ehti päättämään alkutervehdyksiään, Yhteislistan jäsenet nousivat seisomaan ja nostivat esiin julisteita, joissa oli kuva Jerusalemin vanhastakaupungista ja englanninkielinen teksti: “Jerusalem on Palestiinan pääkaupunki.” Heillä oli myös arabiankielinen versio, jossa luki: “Itä-Jerusalem on Palestiinan pääkaupunki.” Knessetin vahtimestarit olivat valmistautuneet protestiin ja saattoivat kyseiset kolmetoista edustajaa ripeästi ulos salista samalla kun muut lainsäätäjät yhä taputtivat toivottaakseen Pencen tervetulleeksi.

Kun kuohunta ja aplodit olivat ohi, varapresidentti huomautti: “Koen itseni hyvin nöyräksi seistessäni tämän elinvoimaisen demokratian edessä.” Pencen puhe oli täynnä viittauksia Raamattuun ja juutalaisten ihmeenkaltaiseen paluuseen kotimaahansa. Mitä tulee Jerusalemiin, varapresidentti sanoi, että “tunnustamalla Jerusalemin viimein Israelin pääkaupungiksi Yhdysvallat on valinnut faktat fiktion sijaan".

Yhteislistan johtaja Ayman Odeh twiittasi tapauksen jälkeen: “Olen ylpeä johtaessani Yhteislistan vahvaan, lailliseen protestiin, joka vastustaa rasismia ja vihaa ylistäviä Trumpin ja Netanyahun hallituksia, jotka puhuvat rauhasta vain muodollisesti. Protestoimme tänään kunnioittaaksemme kaikkia, jotka vastustavat miehitystä ja unelmoivat rauhasta.”

Kommentti
Mike Pencen kommentti “elinvoimaisen demokratian” edessä seisomisesta voidaan helposti jättää huomiotta ja unohtaa median keskittyessä arabilainsäätäjien protestiin. Kommentti kuitenkin paljastaa tapauksen tärkeimmän opetuksen.

Knessetin arabijäsenet edustavat Israelin lähes kahta miljoonaa arabikansalaista. He edustavat Israelin kansalaisia Israelin parlamentissa ja osallistuvat täysivaltaisina kaikkiin sisäisiin prosesseihin ja neuvotteluihin, koskevat ne sitten taloutta, turvallisuutta, terveydenhuoltoa, infrastruktuuria, uskontoa, sosiaalipalveluita, oikeuslaitosta tai mitä tahansa muuta. Siltikin, kaikissa rauhanprosessiin liittyvissä kysymyksissä, he asettuvat täysin palestiinalaishallituksen puolelle. He jopa pitävät säännöllisiä tapaamisia palestiinalaishallinnon kanssa ja suunnittelevat yhteisiä strategioita.

Knessetissä maanantaina pidetyssä protestissa arabilainsäätäjät ilmaisivat mielipiteen, joka on vastoin Israelin lakeja, joissa käy selkeästi ilmi, että Jerusalem on Israelin jakamaton pääkaupunki. Kyseessä on siten absurdi tilanne, jossa Israelin kansalaisten edustajat Israelin parlamentissa väittävät, että osa valtion pääkaupungista kuuluu “toiselle valtiolle”. Tämä jos jokin todistaa demokratian elinvoimaisuudesta. On mahdotonta kuvitella mitään vastaavaa tapahtumaan eurooppalaisissa parlamenteissa. Mutta ottiko yksikään eurooppalainen uutiskanava tätä osuutta mukaan juttuunsa? Tuskin.

Mitä tulee Ayman Odehin sitaattiin: Onko palestiinalaishallituksen puolelle asettuminen hänen määritelmänsä rasismin ja vihan vastustamiselle? Onko lasten aivopeseminen vihaamaan juutalaisia, teini-ikäisten rohkaiseminen suorittamaan terrori-iskuja, juutalaisista vapaan “Palestiinan” vaatiminen ja kieltäytyminen neuvotteluista Israelin kanssa hänen näkemyksensä tiestä rauhaan? Aivan, Ayman Odeh, on mahdollista nähdä asiat toisesta näkökulmasta, mutta näitä tosiasioita ei pääse pakoon. Kamppailusi on moraaliton ja tekopyhä. On Israelin arabikansalaisten tragedia, ettei heillä ole tämän parempia edustajia knessetissä. He ansaitsevat parempaa.


2. JOHN KERRY TEKEE MYYRÄNTYÖTÄ TRUMPIN LÄHI-IDÄN POLITIIKALLE


Epätavallisen kiintoisa raportti israelilaisessa päivälehdessä Ma'arivissa kertoi keskiviikkona, että Yhdysvaltain entinen ulkoministeri John Kerry kehottaa palestiinalaishallintoa pysymään lujana ja vastustamaan Trumpia ja hänen rauhansuunnitelmaansa Israelin ja palestiinalaisarabien välille. Artikkelin kirjoitti tunnettu kirjoittaja Ben Caspit, jonka mukaan Kerry sanoi, ettei Trump kestäisi pitkään Valkoisessa talossa. Hän odotti nykyisen presidentin poistuvan kuvioista vuoden sisällä.

Nämä asiat sanottiin John Kerryn ja Hussein Aghan välisessä tapaamisessa Lontoossa, ja myöhemmin ne raportoitiin Ramallahiin ja sitten vuodettiin lehdistölle. Kerry käytti äärimmäisen halventavia sanoja Trumpista ja sanoi, ettei kukaan Yhdysvalloissa, ei edes republikaanipuolue, ollut tyytyväinen presidentin suoritukseen. Hän lupasi auttaa luomaan vaihtoehtoisen rauhanaloitteen ja kerätä sille tukea Euroopasta. “Sanokaa Abbasille", Kerry sanoi, “että hänen tulee pysyä henkisesti vahvana ja pelata aikaa, ettei hän murru eikä taivu presidentti Trumpin vaatimusten edessä.” Kerry sanoi myös, että hän harkitsee presidentiksi pyrkimistä seuraavissa vaaleissa.

Raportissaan Hussein Agha kirjoitti, että Kerry vaikutti “hullaantuneelta". Hän kuvaili entistä ulkoministeriä energiseksi ja sanoi, että ajatus rauhan saavuttamisesta Israelin ja palestiinalaishallinnon välille “poltteli hänen luitaan".

Kommentti
Tätä voidaan tarkastella ainakin kahdesta näkökulmasta. Voidaan sanoa, että John Kerry todella on kiinnostunut rauhan saavuttamisesta ja tekee kaikkensa tavoittaakseen päämääränsä. Päämäärä ei kuitenkaan oikeuta keinoja! Vaaleilla valittua johtajaa ja valtion demokraattista systeemiä ei vaan voi pettää ja sitten käyttää samaisen valtion auktoriteettia rauhansopimuksen läpi saattamiseksi. Lisäksi Kerrylle annettiin jo mahdollisuus saada aikaan rauha omilla keinoillaan, eikä se onnistunut. Jos rauha todella on hänen päämääränsä, miksei hän antaisi Trumpin kokeilla omaa metodiaan?

Tässä kuitenkin todennäköisesti piilee asian ydin, ja toinen selitys Kerryn toimille. Israelin entinen puolustusministeri Moshe Ya'alon, jonka kommentit yleensä ovat harkittuja, kuvaili Kerrya kerran “pakkomielteiseksi ja messiaskompleksiseksi” tämän pyrkimyksissä rauhan tavoittamiseksi. Hän vaikuttaa olleen oikeassa. Kerry vaikuttaisi uskovan olevansa “valittu” rauhansopimuksen tuoja. Tämä on hyvin vaarallinen asenne. Sellainen pakkomielteisyys vaatii tuloksia, ja mieluiten heti. Kuitenkin ainoa osapuoli, johon Yhdysvalloilla on vaikutusvaltaa, on Israel, ja siksi Israeliin kohdistetaan paineita tehdä suuria myönnytyksiä. Tie pysyvään rauhaan ei näytä tältä. Tämä tie johtaa vain seuraavaan yhteenottoon.

On lannistavaa tietää, että tietyt voimat työskentelevät ympäri vuorokauden varmistaakseen Trumpin epäonnistumisen. Palestiinalaishallinto pystyy nyt manipuloimaan Yhdysvaltojen puolueita ja käyttämään niitä omiin tarkoitusperiinsä. Tämä johtaa siihen, että rauha lipuu yhä kauemmas. Kerryn kiero käytös kuitenkin myös siirtää sympatioita Donald Trumpille, jonka koko persoonallisuus ei niitä muutoin liiemmin herättele. Lukuisista puutteistaan huolimatta presidentti Trump tekee jotakin, mitä kukaan Yhdysvaltain presidentti ei ole tehnyt, ei ainoastaan tunnustaessaan Jerusalemin, vaan myös asettuessaan vastustamaan YK:n Israeliin kohdistamaa tekopyhyyttä. Nyt tiedämme myös, että hän toimii suojamuurina Kerryn messiaskompleksista pakkomiellettä vastaan. Tämä on itsessään jo melkoinen saavutus.

************************


Suomen presidentin vaaleihin liittyvää

"Sauli Niinistö: tolkuton maahanmuuttopolitiikka jatkukoon
Kansainvälisen politiikan asiantuntijat ovat toistuvasti osoittaneet, että Suomi olisi voinut pysäyttää Ruotsin rajalle kaikki sitä kautta maahan tunkeutuneet, kansainvälisten sopimusten mukaisesti."

Ei kommentteja: