Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

perjantai 29. joulukuuta 2017

Uutisia liittyen Israeliin

05. Debkafile julkisti lauantaina 23.12. artikkelin, jossa se sanoo Valkoisen Talon kaikessa hiljaisuudessa katkaisevansa kaikki siteensä Ramallahissa toimivan PA/PLO:n ja Abbasin kanssa. Debkafile kertoo omiin lähteisiinsä perustuen, että Trumpin hallitus on saanut kyllikseen Abbasin venkoilusta, ja on päättänyt lopettaa kaikki yhteytensä PA/PLO:n johdon kanssa sen USA:n presidentti Donald Trumpin ja hänen Jerusalemin politiikkansa vastaisen kampanjan vuoksi. USA on antanut Abbasille useita varoituksia, joita hän ei ole huomioinut.
Debkafile kertoo, että viime viikolla Abbas kävi tapaamassa sekä Saudi Arabian kuningasta Salmania että kruununprinssi Mohammed bin Salmania (MBS) ja UAE:n kruununprinssi Sheikh Muhammed bin Zayedia (MBZ), jotka molemmat opastivat Abbasia lopettamaan USA:n ja Israelin vastaisen kampanjansa, mutta ilman tulosta.
Tämän johdosta Trumpin hallitus aloittaa 8 kohdan PA/PLO:n vastaisten sanktioittensa toteutuksen.
• Työn alla oleva rauhansuunnitelma esitetään Israelilla ja arabivaltioille, mutta ei PA/PLO:lle.
• USA:n ja PA/PLO:n väliset yhteydet katkaistaan sekä johtaja- että päiväkohtaisissa yhteyksissä. USA on informoinut PA:n arabeja ja muita arabiryhmiä, ettei USA:n Jerusalemin lähetystö vastaa enää poliittisiin ja taloudellisiin kysymyksiin.
• PA/PLO:n toimiston asema Washingtonissa otetaan uuden tarkkailun alaiseksi sen toiminnan lopettamiseksi.
• USA:n hallitus, ulkoministeriö ja valtiovarain-ministeriö eivät enää kutsu PAS/PLO:n virkailijoita Washingtoniin.
• He eivät ole tervetukkeita Valkoiseen Taloon ja Kansallisen Turvallisuusneuvoston tiloihin, joissa USA:n ulkopolitiikka suunnitellaan. PA/PLO:n johtava rauhanneuvottelija Saeb Erekat, jonka keuhkoja operoitiin USA:ssa ja on nyt toipumislomalla, ei myöskään ole tervetullut Valkoiseen Taloon.
• Trumpin hallitus ei enää anna julkisia ilmoituksia taloustuen leikkauksista PA/PLO:lle, sillä varat on merkitty erillisiin kohteisiin, ja päätökset tehdään erikseen kussakin kohteessa.
• USA lopettaa vuosittaisen tukensa UNRWA:lle arvoltaan 1 miljardi USD/vuosi.
• USA:n hallitus kehotti Saudi Arabian, UAE:n Abu Dhabin ja Qatarin hallituksia jäädyttämään tai hidastamaan taloustukeaan PA/PLO:lle.
Trumpin hallituksen päätös tuen lopettamiseksi
raunioittaa PA/PLO:n talouden, joka keikkui ennen tätäkin vararikon partaalla syvän korruption, huonon suunnittelun ja nepotismin vuoksi. UAE kieltäytyi DF:n mukaan avustuksista.


Trump administration to snap ties with Palestinians, no peace plan, no more monetary aid - DEBKAfile
The White House has decided to quietly withdraw from all its ties with the Ramallah-based Palestinian Authority and Mahmoud Abbas.

DEBKA.COM




Ei kommentteja: