Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 5. tammikuuta 2017

Uskosta

Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas, tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista. Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään". Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
Roomalaiskirje 10:6‭-‬13 FB38

Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa? Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!" Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?" Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
Roomalaiskirje 10:14‭-‬17 FB38

Kukaan tämän tekstin lukeneista ei voi jäljestäpäin sanoa; en ole kuullut tai en ole lukenut, en tiedä mistä puhut?

Tämä sana on osoitettu kaikille ihmisille: juutalaisille, kreikkalaisille, arabeille, eurooppalaisille, aasialaisille, amerikkalaisille, afrikkalaisille, siis kaikille!
Usko tulee kuulemisesta ja sen ymmärtämisestä, sen uskomisesta - Kristuksen sanasta.
Jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet (Jeesuksen) kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut!
Eikö tämä ole ihana asia, myös tänään?
Suun tunnustus on tärkeää!
Uskomisen tunnistamien on sanoa ääneen toisille ihmisille.
Joku sanoo: se on minun henkilökohtainen asia, mutta Raamattu ei sano niin. Juurihan luit mitä Raamattu sanoo: jos tunnustat suullasi, puheellasi...
Mitä uskot sydämessäsi, sitä tunnustat suullasi!


Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat. Room.10:15b

Raamattu puhuu myös kuuliaisuudesta, ole kuuliainen!

Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan, te antaudutte, sen palvelijoita te olette, jota te tottelette, joko synnin palvelijoita, kuolemaksi, tahi kuuliaisuuden, vanhurskaudeksi?
Roomalaiskirje 6:16 FB38

Ei kommentteja: