Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 30. heinäkuuta 2019

Uskovien kaste

Ja heti oli kuin suomut olisivat pudonneet Sauluksen silmistä, ja hän sai näkönsä. Hän nousi jalkeille, ja hänet kastettiin.
Apt. teot 9:18


Tässä puhutaan Paavalista, joka otti uskovien kasteen heti. Hän ymmärsi, että Jeesus kuoli hänen puolestaan ja otti kasteen.
Lapsi joka kastetaan EI Ymmärrä. Tämähän on vain Ev. Lut. Kirkon jäseneksi ottamista. Esim. Vapaissa suunnissa lapsia ei kasteta, heidät Siunataan perheeseen.
Kun he ymmärtävät asioita ja tulevat Tuntemaan Pyhän Hengen kutsun elämässään ottaa vastaan pelastuksen Jeesuksessa he menevät kasteelle, jossa heidät upotetaan veteen kokonaan. Entinen elämä kuvaannollisesti haudataan. Sitä ei enää ole.
Kun ihminen tulee uskoon, hän uudestisyntyy.

hän pelasti meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta vaan laupeutensa tähden uudestisyntymisen pesun ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta.
Titukselle 3:5


Toinen Ryöväri ristillä pelastui, vaikka ei käynyt kasteella ja toinen ryöväri ristillä ei ottanut Jeesusta vastaan vaan pilkkasi häntä.

Filippos alkoi puhua ja lähtien tästä raamatunkohdasta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta. Tietä kulkiessaan he tulivat veden ääreen. Hoviherra sanoi: ”Tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?” [Silloin Filippos sanoi hänelle: ”Jos sinä uskot koko sydämestäsi, se tapahtukoon.” Hoviherra vastasi: ”Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.”] Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.
Apt. teot 8:35‭-‬38

Tässä ei ole astiaa, jossa on vettä, vaan järvi jossa hänet kastettiin.

Joka uskoo ja saa kasteen, pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
Markus 16:16


Ensin usko sitten kaste.. Vauva eli lapsikasteessa lapsi ei osaa vastata mitään.

Vartija pyysi valoa, ryntäsi sisään ja heittäytyi vavisten Paavalin ja Silaksen eteen. Hän vei heidät ulos ja sanoi: ”Herrat, mitä minun pitää tehdä, että pelastuisin?” He vastasivat: ”Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi.” Ja he puhuivat Jumalan sanaa hänelle ja kaikille, jotka olivat hänen kodissaan. Hän otti heidät mukaansa samalla yön tunnilla ja pesi heidän haavansa, ja hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin heti.
Apt. teot 16:29‭-‬33


Tässäkin tapauksessa koko perhekunta tuli uskoon ja heti kohta heidät kastettiin. Eli yksinkertaisesti: Tulivat uskoon ja sitten heidät kastettiin.

Ensin usko, sitten kaste. Ei niinkuin Luterilaisilla ensin kastetaan lapsi ja se on siinä. Ollaan seurakunnan jäseniä.
Vapaissa suunnissa tullaan ensin uskoon sitten siunataan seurakuntaan ja käydään kasteella.

Matt.28:19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
28:20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."


Mitä sana Sanoo: Viekää evankeliumi kaikille kansoille, että uskovat evankeliumin ja sitten kastakaa heidät. Eli ensin usko syntyy kun saavat kuulla evankeliumin. Jeesus kuoli jokaisen ihmisen puolesta ja sovitti jokaisen synnit. Uskomalla tämän, hän ottaa Jeesuksen sydämeensä. Kun häntä opetetaan mitä Raamattu sanoo: Kuuliaisuudesta hän menee upotuskasteelle Jeesuksen esimerkkiä noudattaen. ensin usko sitten kaste.


Ei kommentteja: