Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 19. huhtikuuta 2018

EU hyväksyi lakiehdotuksen, joka edistää vihakasvatuksen vastaisuutta palestiinalaiskouluissa.

YES YES YES YES YES YES YES !
EU hyväksyi lakiehdotuksen, joka edistää vihakasvatuksen vastaisuutta palestiinalaiskouluissa.
Palestiinalaisia oppikirjoja tutkitaan nyt ennakoivasti, että ne täyttävät EU: n ja Unescon standardit.

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona uuden lainsäädännön, jolla pyritään estämään se, ettei palestiinalaishallinnolle (PA) siirrettyä EU: n rahallista tukea opetustarkoituksiin, käytetä vihakasvatukseen.

Parlamentin talousarvion valvontavaliokunta esitteli lainsäädäntöä maaliskuussa ja pyrkii varmistamaan, että kaikki EU: n varoilla rahoitettavat ohjelmat "heijastavat yhteisiä arvoja koulutuksessa, kuten vapautta, suvaitsevaisuutta ja syrjinnän kieltämistä”.

Lainsäädännössä käsiteltiin erityisesti niitä varoja, joita on allokoitu EUn PEGASE-mekanismin kautta palestiinalaishallinnolle (PA) Vuodesta 2008 lähtien PEGASE on ollut EU: n julkisen talouden tuen päälähde PA:lle. Toistaiseksi on käytetty noin 3 miljardia euroa PA: n uudistus- ja kehittämissuunnitelman täytäntöönpanoon, joka sisältää sosiaalisen kehityksen ja koulutuksen.

Jerusalemissa toimiva kouluopetuksen rauhan ja suvaitsevaisuuden seurantainstituutti (IMPACT-se), joka pyrkii käyttämään opetuksellisia välineitä Lähi-idän ääri-ilmiöiden lieventämiseen, avusti EU: n parlamentin jäseniä laatimaan lakiehdotuksen.
"On outoa, että yli kymmenen vuoden ajan PEGASE-rahasto on siirtänyt noin 3 miljardia euroa palestiinalaishallinnolle, ja siitä merkittävä osa on mennyt palestiinalaiselle koulutussektorille", "mutta koko tänä aikana Euroopan komissio ei ole todellisuudessa pyrkinyt varmistamaan, että palestiinalaislapset saisivat eurooppalaisia arvoja tukevaa koulutusta," IMPACE-se johtaja Marcus Sheff sanoi.

IMPACT-sen 2017 -raportti tarkasteli palestiinalaisten 1.-11. luokka-asteiden opetussuunnitelmaa ja totesi, että se oli huomattavasti radikaalimpi kuin edeltävät opetussuunnitelmat, ylistäen marttyyriutta ja edistäen radikaalia islamistista maailmankuvaa.
Sanat "vapaus, suvaitsevaisuus ja syrjimättömyys koulutuksessa" hyväksyttiin jo vuonna 2015 EU: n opetusministerien julkilausumassa Pariisissa pidetyssä epävirallisessa kokouksessa. Julkilausuma koski kuitenkin vain opetussuunnitelmia EU: ssa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pyritään varmistamaan näiden arvojen soveltaminen EU: n rahoittamiin luokkahuoneisiin unionin rajojen ulkopuolella.

Symbolisesti tämä EU:n hyväksymä lakialoite, joka voi vähentää kuolettavaa väkivaltaa palestiinalaisten ja israelilaisten välillä sattui Israelin viralliselle kuolleiden sotilaiden ja terrori-iskujen uhrien muistopäivälle.

EU;n laki


Uutisia Iltasanomissa

Ei kommentteja: