Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

maanantai 24. marraskuuta 2014

Mukautua vai muuttua?

Room.12:1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä

* Määrätietoisesti ponnistellen
* Tutkiaksenne mikä on Jumalan tahto
* Mukautuako tämän maailman mukaan vai muuttua Jumalan mielen mukaan?
* Mukaudunko toisten mukaan, vai muutunko Jumalan mielen mukaan?
* Miten se on mahdollista?
* Muuttua mielen uudistuksen kautta!
* Hengellä kuoletamme lihan teot elämässämme. Room.8:13 Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää
* Muuttua rakastavaksi, ehyeksi, terveeksi, vapautuneeksi, voittoisaksi!
* Hengen mieli vapauttaa Jumalan elämän sinussa Room.6:8
* Lihan mieli tuottaa kuolemaa, rauhattomuutta, sairautta, kiistoja jne.

Ef.4:23 ja uudistua mielenne hengeltä
4:24 ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.
4:25 Pankaa sentähden pois valhe ja puhukaa totta, kukin lähimmäisensä kanssa, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä.

Ef.5:10 ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle;


Luuk.16:16 Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin.

Tunkeutuu väkisin = Määrätietoisesti ponnistelee, päästäkseen Jumalan suunnitelmaan omassa elämässä.


Profetia Suomelle

Niin sitten tänään äänin 105-92 homoliitto äänestettiin eduskunnassa. Tällä viikolla Finlandia palkittu kirja oli nimeltään: He eivät tiedä mitä tekevät. Osui kohdalleen profeetallisesti.
Ev.Lut. Kirkosta on eronnut tähän mennessä yli 2000 henkeä

Arvioksi tulee noin 2400 edellä olevassa linkissä.

No mukautuako tähän vai muuttua?
Päällekirjoitus laittaa meitä muutokseen, yhä enemmän Jeesuksen kaltaisuuteen. Hän on meidän isoveljemme ja edellä kävijämme. Hänen askelissaan saamme olla.

1Moos. 3:1 Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"

Juuri tuo sanan kohta on tänäkin päivänä totta. Onko Jumala todellakin sanonut?

2Kor. 11:3 Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.

2Piet. 3:17 Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,


Room. 12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.


Älkää siis mukautuko tämän maailman mukaan - vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto!

2Piet. 3:18 ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään.

Jumalan tahto on, että tutkimme Jumalan sanaa! Mikä hyödyttää meitä? Jumalan äänen kuuleminen vai ihmisten halujen kuuleminen? Ja toimiminen sen mukaan. Jumala on kyllä antanut jokaiselle meille vapaan tahdon, siitä esimerkkinä myös tämän päiväinen äänestystulos eduskunnassa.

Se ei ole Jumalan mielen mukainen - vaan täysin ihmisen himojen ja halujen mukainen.

Jumala sanassaan kehoittaa meitä:

Kol. 1:10 vaeltaaksenne Herran edessä arvollisesti, hänelle kaikessa otollisesti, kaikessa hyvässä työssä hedelmää kantaen ja kasvaen Jumalan tuntemisen kautta,

Ei kommentteja: