Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Perhe on ensisijalla, Jumalan jälkeen

1Tim. 5:8 Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.

Perheessä on tärkeää hoitaa oman perheensä jäsenet hyvin ja siitä seuraa lupaus siunaukseen. Mutta jos ei hoida omaisiaan tai perhekuntalaisiaan, siitäkin seuraa lupaus - ei siunaus - vaan kirous. Eli hän on kieltänyt uskon ja on uskotontakin pahempi (1Tim.5:8 b)

Tärkeä asia on hoitaa hyvin omaisiaan ja perheitään. Jos joku tarvitsee apua on ensisijaisesti heidän hoidettava asiat kuntoon. Sillä Jumalan valtakunnan asiat on silloin toissijaisia. Se on eri asia kuin oma Jumala suhde.

Tärkeysjärjestys on tämä:
1. Henkilökohtainen Jumalasuhde
2. Perhe, perhekuntalaiset, omaiset
3. Seurakunnalliset asiat
4. Työ ja siihen verrattavat asiat
5. Sitten muut harrastukset


Jumala odottaa meitä noudattamaan tätä järjestystä. Gal. 3:14 että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.3:15 Veljet, minä puhun ihmisten tavalla. Eihän kukaan voi kumota ihmisenkään vahvistettua testamenttia eikä siihen mitään lisätä.
3:16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi", joka on Kristus.


1Tim. 5:4 Mutta jos jollakin leskellä on lapsia tai lapsenlapsia, oppikoot nämä ensin hurskaasti hoitamaan omaa perhekuntaansa ja maksamaan, mitä ovat velkaa vanhemmilleen, sillä se on otollista Jumalan edessä.

Matt. 15:4 Sillä Jumala on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, sen pitää kuolemalla kuoleman.'

Ef.6:1 Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaiset Herrassa, sillä se on oikein.
6:2 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" - tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus -
6:3 "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä."
6:4 Ja te isät, älkää kiihoittako lapsianne vihaan, vaan kasvattakaa heitä Herran kurissa ja nuhteessa.
6:5 Palvelijat, olkaa kuuliaiset maallisille isännillenne, pelossa ja vavistuksessa, sydämenne yksinkertaisuudessa, niinkuin Kristukselle,
6:6 ei silmänpalvelijoina, ihmisille mieliksi, vaan Kristuksen palvelijoina, sydämestänne tehden, mitä Jumala tahtoo,
6:7 hyvällä mielellä palvellen, niinkuin palvelisitte Herraa ettekä ihmisiä,


2Tim. 3:5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

Tiit. 1:16 He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sille he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia.


Tiit.2:1 Mutta sinä puhu sitä, mikä terveeseen oppiin soveltuu:
2:2 vanhat miehet olkoot raittiit, arvokkaat, siveät ja uskossa, rakkaudessa ja kärsivällisyydessä terveet;
2:3 niin myös vanhat naiset olkoot käytöksessään niinkuin pyhien sopii, ei panettelijoita, ei paljon viinin orjia, vaan hyvään neuvojia,
2:4 voidakseen ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miehiänsä ja lapsiansa,
2:5 olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.
2:6 Nuorempia miehiä samoin kehoita käyttäytymään siveästi.
2:7 Aseta itsesi kaikessa hyvien tekojen esikuvaksi, olkoon opetuksesi puhdasta ja arvokasta
2:8 ja puheesi tervettä ja moitteetonta, että vastustaja häpeäisi, kun hänellä ei ole meistä mitään pahaa sanottavana.


Tiit.2:11 Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille
2:12 ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa,
2:13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä,
2:14 hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee.
2:15 Puhu tätä ja kehoita ja nuhtele kaikella käskyvallalla. Älköön kukaan sinua halveksiko.



Evankeliumin julistaminen on kaikkien uskovien tehtävä ja itsekullekin sopivalla tavalla, miten Jumala johdattaa, mutta oman perheen hoitaminen on sittenkin se ensimmäisellä sijalla oleva tehtävä. Sen jälkeen tulee sitten muut, niin kuin edellä olen sanasta ymmärtänyt.

Kymmeniä vuosia sitten mm. täällä Suomessa vallitsi sellainen käsitys, että mies saattoi lähteä viikkokausiksi evankeliumin työhön ja jätti oman perheensä tulemaan toimeen kotonaan, niin kuin vain voi. Mutta tämä ei varmasti ollut Jumalan tahto, sillä sana sanoo: Huolehdi omasta perheestäsi ja sitten tee evankeliumin työ.

Tänä päivänä vielä valitettavasti kuulee, että omat perhekuntalaiset saa kärsiä siitä, että vanhemmat lähtevät ja jättävät lapset tai muut perhekuntalaiset "pärjäämään". Ei muka ole aikaa ja että evankeliumilla on kiire.

Mutta se on valheellinen ja sielunvihollisen järkkäämä asia. Muistuttakaamme toinen toistamme pitämään perhekuntalaisistamme ensin huolen ja sitten julistamaan voitelussa, niin, että julistus saa aikaan sen mitä varten se on lähetetty.

Matt. 28:19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
28:20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Mark. 16:20 Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.




Ranuan karhun pentu 1 kk. ikäisenä:







Tänään kultaa ja kunniaa

Ei kommentteja: