Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

maanantai 6. toukokuuta 2024

Hamas/YK

”kopioitu kirjoitus:(mutta hyvin selkeä ja totuudellinen, olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa)

Hamas aloitti tämän sodan ennen kuulemattomalla julmuudella siviilejä kohtaan. Kun Israel reagoi siihen julistamalla sodan, koska se päätti eliminoida tuon kaltaisen terrorijulmuuden uusiutumisen, vähitellen koko maailma on kuitenkin manipuloitu Israelia, eikä sodan aloittanutta terrorijärjestö Hamasia vastaan.

Tavalliselle, omalla järjellä ajattelevalle ihmiselle tässä tilanteessa on nähtävissä kaksi oikeaksi ymmärrettävää vaihtoehtoa:

1) Joko kansainvälinen yhteisö ottaa asian oikeasti vastuulleen ja käskee Hamasin antautua, riisuutua aseista ja luovuttaa ottamansa panttivangit.
Ja jos Hamas ei suostu tuohon, kansainvälinen yhteisö tulee ja riisuu välittömästi Hamasin aseista - ja tekee sen paremmin kuin Israel, vähemmin siviiliuhrein ja aineellisin tuhoin.

2) Jos kansainvälinen yhteisö ei suostu tai kykene tuohon, sen tulee lakata alun perin hyökkäyksen uhrin, Israelin kritisoiminen ja antaa täysi (taloudellinen, moraalinen ja sotilaallinen) tuki Israelille tuon likaisen työn tekemiseen, eikä syyttää Israelia siitä, mikä sen (kansainvälisen yhteisön) itse olisi pitänyt tehdä mutta mihin se ei itse kyennyt.

Hamas ja palestiinalaiset ovat kaksi eri asiaa:

Hamas on terroristijärjestö, ja
palestiinalaiset ovat kunniallisia ihmisiä. Ja kun noin on, myös palestiinalaisten tulisi sanoutua irti Hamasista ja vaatia noita yllä mainittuja (1 tai 2) kohtia toteutuviksi.

Jos sen sijaan palestiinalaiset ym. ihmiset maailmalla järjestävät Hamasin tueksi mielenosoituksia, joissa Israelin ja juutalaisten täydellinen tuho esitetään ongelman ratkaisuksi, herää kysymys, ovatko Hamas ja palestiinalaiset sittenkään kaksi eri asiaa. Ja jos eivät, onkin sota Gazassa palestiinalaisten sotaa Israelia vastaan, jonka he aloittivat 7.10.2024 murhaamalla, raiskaamalla ja silpomalla tavallisia siviili-ihmisiä Israelin puolella.

Tiedämme kaikki, että Israel ei halua muuta kuin elää rauhassa omassa massaan ja rauhassa naapurimaidensa kanssa; ja että ilman ympärillään olevien maiden aggressiivisuutta, alueella olisi ollut rauha vuodesta 1948 lähtien.

Tiedämme kaikki myös sen, että kyse ei ole maa-alueista, sillä Israelhan on suhteellisen pieni alue ympärillään oleviin maihin nähden (joissa asuva väestö on varsin lähellä palestiinalaisia kansallisuudeltaan ja uskonnollisuudeltaan; vrt. karjalaisten evakkoa ja asuttamista Suomessa 1940 luvulla).

Tiedämme kaikki sen, että kyse on ainoastaan uskonnollisesta sodasta, jossa perinteinen ääri Islam -uskonnollisuus ei hyväksy Israelin olemassaoloa uskonnollisista (ja jopa ehkä rodullisista) syistä.

Tiedämme kaikki myös sen, että palestiinalaisten asuminen kansainvälisten avustusten varassa 76 vuoden ajan osoittaa, ettei siellä itse ole juurikaan tehty mitään omien elinolojensa kohentamiseksi. Tulee myös huomioida, että Hamasin tunneliverkoston rakentaminen on syönyt suurimman osan kansainvälisen yhteisön sinne sijoittamasta tukirahasta.

Niinpä kysymys kuuluu: Johtuuko kansainvälisen yhteisön haluttomuus riisua Hamas aseista siitä, että niiden sinne sijoittamien varojen käyttö (terroritunneliverkosto ym. Israelia vastaan suunnattu aseistautuminen) paljastuu ja tuhotaan nyt - ja ikään kuin menee hukkaan... ?

Sillä juuri mitään muuta järkevää syytähän ei ole löydettävissä kansainvälisen yhteisön haluttomuudelle asettua yllä mainittujen 1) tai 2) vaihtoehdon taakse ongelman ratkaisemiseksi.”

Ei kommentteja: