Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 2. toukokuuta 2024

Jumala puhuu henkeen

Keskiviikko 1.5.2024 Kari Kärkkäinen

1 Kor.2:9,10 Mutta, niin kuin on kirjoitettu: ”Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat”, Sen Jumala on meille ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaiken, Jumalan syvyydetkin.

Jumala puhuu henkeemme, jos vain osaamme kuunnella häntä.
Room. 8-luku Elämä Hengessä
1Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa , 2sillä elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista

Ef.3:16 -21 Rukoilen, että hän Henkensä kautta, suuren kirkkautensa mukaisesti antaisi teidän sisäisen ihmisenne vahvistua voimassa, niin että Kristus asuisi uskon kautta teidän sydämissänne.

Rukoilen, että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisisitte yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittää, mitä on leveys, pituus, korkeus ja syvyys, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä.

Näin te tulette täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Hänelle, joka voi tehdä monin verroin enemmän kuin kaikki mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa, hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti! Amen.

Jumala on suunnitellut kaiken niin hyvin, olemme Kristuksessa ja saamme tuntea Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi.
Ja kun olemme täynnä hänen rakkauttaan, mitään ei puutu meiltä!

Silloin meillä on todellinen rauha ja seesteisyys elämässämme. Ajatellaanpa tätä! Mitään ei puutu meiltä! Se on lepoa Herrassa!

Jumalan suunnitelma on ainutlaatuinen ja ihana. Täynnä rakkautta ja hyväksyntää! Olet arvokas! Ja ainutlaatuinen, eikä kukaan toinen voi viedä paikkaa sinulta. Jeesus tuli täyttämään kaikki sinun tarpeesi, sinulta/minulta ei puutu mitään, mitä me elämiseen ja jumalisuuteen tarvitaan.

Meidän ymmärryksemme tulee laajentua, ja ajattelumme selkeytyä.
Antakoon tämä ikuinen rakkaus ja huolenpito meille turvaa jokapäiväisessä elämässämme!

Kaikissa vaikeissakin elämäntilanteissa Hän on kanssamme ja vahvistaa meitä!

Koettelemukset ovat meille ponnahduslauta suurempaan ja vakaampaan elämään Kristuksessa. Sen ymmärtäminen auttaa meitä kestämään koetuksissa ja antaa voimaa!

Sakarja 4:6 (FinRK)
Hän sanoi minulle: Tämä on Herran sana Serubbaabelille: ”Ei väellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot.

Apostolien teot 9:31 (FinRK
)
Seurakunnalla oli nyt koko Juudeassa, Galileassa ja Samariassa rauha. Se rakentui ja eli Herran pelossa ja kasvoi Pyhän Hengen rohkaisevasta vaikutuksesta.

Tässä on se kasvutarina, mitä Jumala meiltä odottaa, meillä on yliymmärryksen käyvä rauha ja saamme elää siinä mielessä antoisaa elämää, ilman pelkoa ja ilman taisteluja.

Ollaan täynnä Pyhää Henkeä! Sillä se on Jumalan tahto meihin nähden. Jos elämme täynnä Pyhää Henkeä, meillä on luottamus ja vakuus, olemme turvassa tämän pimenevän maailmanajan keskellä.

Jes.38:15,17
 Mitä nyt sanonkaan? Hän lupasi minulle ja myös täytti lupauksensa. Hiljaisesti minä vaellan kaikki elämäni vuodet sieluni katkeran murheen vuoksi. 16 Herra, tämän kaltaiset ovat elämäksi; niissä on minun henkeni elämä kokonaan. Sinä vahvistat minua ja annat minun elää. 17 Katso, minun parhaakseni koitui katkera murhe. Sinä rakastit minun sieluani, nostit sen kuoleman kuilusta. Sinä heitit selkäsi taakse kaikki minun syntini.
Jumalan suunnitelma oli jo aikojen alussa lähettää Poikansa Jeesus Kristus lunastamaan meidät täältä kuoleman varjojen maasta iankaikkiseen iloon Jeesuksessa Kristuksessa.

Mikä etuoikeus tulla pelastetuksi ja vapautetuksi kaikista synneistä!
Kaikki tämä on meille turvaa ja huolenpitoa!
Ollaan siis turvallisella mielellä tänäänkin, Jeesus Kristus on voittanut ja me hänen kanssaan olemme voittajia!

Ei kommentteja: