Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Esimerkillinen usko

”Paavali, Silvanus ja Timoteus tessalonikalaisten seurakunnalle Isässä Jumalassa ja Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Armo teille ja rauha!

Tessalonikalaisten esimerkillinen usko!

Me kiitämme Jumalaa aina teistä kaikista, kun muistamme teitä rukouksissamme. Jumalamme ja Isämme edessä me lakkaamatta muistelemme teidän työtänne uskossa, vaivannäköänne rakkaudessa ja kärsivällisyyttänne toivossa Herraamme Jeesukseen Kristukseen.

Me tiedämme, te Jumalalle rakkaat veljet, kuinka hän on teidät valinnut, sillä meidän evankeliumimme ei tullut luoksenne ainoastaan sanoina vaan myös voimana ja Pyhässä Hengessä ja suurella varmuudella. Tehän tiedätte, millaisia me olimme teidän keskuudessanne, teidän hyväksenne.

Teistä tuli meidän seuraajiamme ja Herran, kun suuren ahdingon keskellä otitte sanan vastaan iloiten Pyhässä Hengessä, niin että teistä on tullut esikuva kaikille Makedonian ja Akhaian uskoville.

Teidän keskuudestanne on Herran sana kaikunut, ei ainoastaan Makedoniaan ja Akhaiaan, vaan kaikkialle on teidän uskonne Jumalaan levinnyt. Meidän ei tarvitse puhua siitä mitään, sillä kaikki kertovat, millainen meidän tulomme teidän luoksenne oli ja miten te käännyitte epäjumalista Jumalan puoleen palvelemaan elävää ja todellista Jumalaa ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän herätti kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.”
‭‭1. kirje tessalonikalaisille‬ ‭1‬:‭1‬-‭10‬ ‭FINRK‬‬

Tessalonikalaisten uskoontulo on ollut voimallinen, sillä Paavalin julistama evankeliumi on ollut voiman osoittamista eikä ainoastaan omaa kokemusta. Jumala on ilmestynyt Paavalin julistaessa Pyhän Hengen voimassa.
Ja on siten saanut aikaan muutoksen Tessalonikalaisten ihmisten elämässä.

He ovat kääntyneet pois entisen elämän kahleista ja päässeet vapauteen Kristuksessa.
Heistä tuli siten Jeesuksen seuraajia ja Jumalan sanan toteuttajia rakkaudessa.
Vaikka he olivat olleet ahdingossa, he silti ottivat vastaan evankeliumin ilosanoman iloiten vastaan.
Ja siten heistä tuli esikuva kaikille Makedonian ja Akhaian uskoville.

Heidän uskoontulostaan on sitten kerrottu kaikkialla maakunnissa.
Pyhä Henki on siis saanut vallata heidän sydämensä totaalisesti, vaikeuksienkin keskellä.

Kun ihminen kääntyy epäjumalista palvelemaan elävää Jumalaa, on se suuri muutos!
Se näkyy ja kuuluu kaikkialle ihmisten pariin.

Jaan tässä vanhan ystäväni Marko Selkomaan blogin Siinä on vähän samankaltaista, ainakin se, että miten seurakunnan tulisi ilmetä asuinympäristössä, jossa elämme.

Ei kommentteja: