Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 23. maaliskuuta 2023

Tuomitsemisesta, Elävät Virrat

Tämä on erittäin tärkeä aihe muistuttaa meitä jokaista. Älkää tuomitko, ettei teitäkin tuomittaisi.
Raamattu varoittaa meitä tuomitsemasta. Saimme tällä viikollakin vielä tuntea nahoissamme 20 vuotta sitten tekemästämme työstä Varkaudessa, jonka Jumala meille antoi. Mutta emmehän me ole virheettömiä. Niinkuin ei kukaan ihminen ole virheetön. Jeesus yksin on synnitön. Jeesus sanoikin eräässä paikassa, että heittäköön kiven ensimmäisenä, joka on synnitön. Mutta jokainen lähti pois ja laski kiven kädestään.
Kari Kärkkäinen

Seuraavassa pastori Jarno Piipposen kirjoitus
Elävät Virrat

Päivän sana:

Kirje Roomalaisille 14:10-12

Tilinteko itsestämme!

Voi kuinka herkullista onkaan osotella muita ja heidän virheitään. Etusormi ojossa syyllisen osoittelu on niin helppoa, varsinkin kun unohdamme samaan aikaan montako sormea osoittaa samaan aikaan itseämme kohdin. Tunnet varmasti raamattusi ja toisten tuomitsemiseen liittyvän sanan; älä tuomitse, ettei sinua tuomittaisi?!

Tässä maassa viljellään laajalti myös harhaoppi syytöksiä, myös se on tuomitsemista, aika rajua sellaista. Valitettavan usein tuomarina toimivan oma Sanan tuntemus on oljen ohutta ja odottaa vain kaatumistaan. Vastaavasti jos Sanan tunteminen löytyy, niin Jumalan sydämmen tunteminen puuttuu ja tällöin tulee tuominneeksi jälleen väärin.

Päivän jakeista jälleen näemme kehoituksen olla tuomitsematta ketään. Älä myöskään halveksi ketään! Vaikka näkisimme ongelmia ihmisen elämässä ei meitä ole kutsuttu tuomitsemaan vaan auttamaan, tukemaan ja nostamaan. Vaikka tänään olisimme vahvoja ja varmoja siitä että itse emme kaadu, niin huomenna tilanne voi olla täysin toinen. Elämä voi tuoda mukanaan niin arvaamattomia yllätyksiä, että ihmisestä lyödään ilmat pihalle silmänräpäyksessä ja silloin tilanne muuttuu radikaalisti.

Mitä siis toivot että sinulle tehtäisiin, jos sinulle tapahtuisi jotain? Etkö toivo saavasi apua ja tukea, tuomitsemisen ja lynkkaamisen sijaan? Lopuksi se kaikkein tärkein jakeesta 12! Tulemme tekemään tilin lopulta ITSESTÄMME Jumalan edessä, emme naapuristamme!

Ylistys Herralle!

Ei kommentteja: