Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 23. maaliskuuta 2023

Päivän Sana, Elävät Virrat

Elävät virrat -seurakunta

· Päivän sana:

Apostolien teot 16:30-34
Usko Herraan Jeesukseen!
Päivän jakeista olemme tilanteessa jossa Paavali ja Silas olivat joutuneet vankilaan, mutta alkaneet keskiyön aikaan ylistämään Herraa. Inhimilliset olosuhteet olivat siis kaikkein pimeimmillään heidän kääntäessä katseensa uskonsa alkajaan ja täydelliseksi tekijään. Kenenkään odottamatta vankilaa vavisuttaa voimakas maanjäristys samalla kaikki ovet ja kahleet irtoavat!

Joku voisi toki sanoa, että olipa hyvä tuuri ja sattuma, että juuri tuolla hetkellä tuli maanjäristys joka hajoitti vankilan ovet. Ota kuitenkin huomioon mitä kirjoitukset sanovat! Myös heillä olleet kahleet aukesivat! Ymmärrät, että vaikka maa järähtelisi kuinka paljon, niin erilliset kahleet ei siitä aukea, vaan todistavat yliluonnollisesta Jumalan väliintulosta tässä tilanteessa!

Tapahtumasarjan seurauksena vanginvartija ja koko hänen perhekuntansa tulee uskoon ja heidät kastetaan. Tiesitkö, että tähän jaejaksoon perustuu myös katolilaista alkuperää oleva lapsikastekäsitys, joka on vielä tänäkin päivänä käytössä kansankirkossamme?! He näet olettivat, että perhekuntaan olisi kuulunut myös sylivauva, mutta mikään kohta kirjoituksissa ei tätä vahvista. Koko lapsikaste käsitys siis perustuu puhtaaseen oletukseen ilman minkäänlaista muuta vahvistusta koko Raamatusta! Sen sijaan se mitä näemme myös näissä jakeissa, henkilökohtainen usko Herraan Jeesukseen ja sen jälkeen otettu kaste Häneen on tie sisälle pelastukseen!

Kunnia Jumalalle!

Ei kommentteja: