Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 14. kesäkuuta 2022

Jeesus ja ihmiset

Eija Kärkkäinen

HENGELLISET TUTKITTAVA HENGELLISESTI

Fariseukset ja saddukeukset olivat jatkuvasti Jeesuksen kimpussa tutkimassa Jeesuksen opetuksia. Matt 16 kerrotaan, kuinka taas halusivat laittaa Jeesuksen kokeeseen, pyytämällä merkkiä. Jeesus ei tietenkään lähtenyt peliin mukaan, vaan vastasi, kuten Joona oli kolme päivää "haudassa", niin merkki on, että Ihmisen Poika tulee kokemaan saman.

5-12 jaksossa huomaa, ettei opetulapsetkaan ihan uskoneet Jeesuksen olevan odotettu Messias, vaikka olivat nähneet mm. ruokkimisihmeet ja paljon parantumisia.

Sangviinikko Pietari, kuten tavallista oli ensimmäisenä äänessä, kun Jeesus kysyi, kenen hänen ajateltiin olevan:"Sinä olet Kristus!"

Jeesus julisti Pietarin autuaaksi, mutta liha ja veri eivät olleet tuota asiaa hänelle ilmoittaneet. Uskon sen olleen Jumala, Pyhä Henki!

Emme siis voi tukeutua ihmisten mielipiteisiin, sillä ne eivät aina osu maaliin. Tarvitaan Pyhä Henki avaamaan Taivasten Valtakunnan aarteet. Kuten toisessa paikassa sanotaan: puhumme viisautta täydellisten (toisten uskovien) seurassa. Järki ei riitä niitä ymmärtämään!

Ehkä tässä kohtaa tapahtui käänne opetuslasten ymmärtämisessä, mutta kohta Pietari taas järkeili, kun Jeesus alkoi opettaa kuolemastaan.

Tuttua, eikö vain. Jälleen viittaan, uskommeko todella niinkuin on kirjoitettu?

Tästä Raamatun kohdasta on kysymys tällä kertaa:

Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean alueelle, hän kysyi opetuslapsiltaan: ”Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?” He vastasivat: ”Jotkut Johannes Kastajan, toiset Elian, toiset taas Jeremian tai jonkun muun profeetoista.” Sitten hän kysyi heiltä: ”Entä te? Kenen te sanotte minun olevan?” Simon Pietari vastasi: ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.” Jeesus sanoi hänelle: ”Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, eivätkä tuonelan portit sitä voita. Matteus 16:13‭-‬18 FINRK

Ei kommentteja: