Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Raamattukäräjät - Suomi Oikeusvaltio?

Raamattukäräjät Suomessa

"Koko kirjoitus on suora lainaus dosentti Timo Eskolan erinomaisesta facebook kirjoituksesta 24.1.2022:

Kansanedustaja Päivi Räsänen, Suomi

Päivi Räsäsen oikeudenkäynnin ensimmäinen istuntopäivä on ohi. Tapahtuma on esillä kaikissa medioissa ja YLE seuraa oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä. Räsänen ei ollut päästä istuntoon kymmenien journalistien ja valokuvaajien piirittäessä häntä. Tapahtuman historiallisuus ei jää kenellekään epäselväksi."

Pasi Turusen blogi

"Päivi Räsäsen oikeudenkäynti osoitti valtakunnansyyttäjän ajojahdin Raamattua vastaan"

"valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen päätös on ristiriidassa rikoskomisario Markku Silenin huolella laaditun kymmensivuisen päätöksen (13.9.2021) kanssa. Silen perustelee huolella, kuinka Räsäsen vuonna 2004 julkaisema pamfletti Mieheksi ja naiseksi hän loi heidät ei anna aihetta epäillä rikosta, koska siinä ei uhata, solvata eikä panetella ketään. Kyseessä on sanan- ja uskonnonvapauden – joka perinteisesti on nauttinut vahvaa lain suojaa – piiriin kuuluvasta mielipiteestä. Poliisi ei katsonut aiheelliseksi aloittaa tutkintaa.

"Kolmanneksi, kenties kummalisin piirre syytteessä on, että valtionsyyttäjä tuntuu keksineen syytekohtia omasta päästään. Lukiessa asiasta kertovaa tiedotetta suu loksahtaa auki. Tapahtumia seuranneena minun on helppo tunnistaa missä asiayhteydessä Räsäsen suuhun laitetut ajatukset on esitetty.

Tässä kohtaa Silenin ja Toiviaisen tekstit ovat kuin eri planeetalta."

Rikosilmoituksen tehnyt Ev.Lut.kirkon pappi

"Poliisi päätti jo kertaalleen, ettei Räsästä ole syytä epäillä rikoksesta ohjelmassa esittämiensä näkemysten vuoksi. Esitutkintaa ei aloitettu. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen näkemys oli kuitenkin toinen, ja hänen määräyksellään poliisin oli aloitettava esitutkinta."

Matt. 10:19 Mutta kun he vetävät teitä oikeuteen, älkää huolehtiko siitä, miten tahi mitä puhuisitte, sillä teille annetaan sillä hetkellä, mitä teidän on puhuminen

Mark. 13:13 Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.

Ei kommentteja: