Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

maanantai 9. elokuuta 2021

Uskovainen ja fariseus

Luuk. 5:18-23
Fariseuksilla on mielen linnakkeet, jotka estivät heitä näkemästä, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.
He näkivät mitä tapahtui, Jeesus paransi ihmisiä, jotka uskoi. Fariseukset eivät nähneet tai heidän ajatuksensa esti näkemästä totuutta.
Vaikka Jeesus tiesi ja sanoi mitä nämä ajattelivat, eivät silti huomanneet sitä, että kuka Jeesus todellisuudessa on. Jakeet. 20,21 He luulivat, mutta eivät uskoneet.
Onko meillä näkevät silmät ja kuulevat korvat? Vai perustuuko usko luulemiseen, vai totuuteen?

Jae 23, kumpi on helpompaa, sanoako: Sinun syntisi ovat sinulle anteeksi annetut, vai sanoa: Nouse ja käy? 24, Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi, - hän sanoi halvatulle - minä sanon sinulle : nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi.

Tänä päivänä meille uskoville eli Jeesukseen uskoville, on annettu tämä tehtävä.

Ei olla niitä fariseuksia, vaan uskovia ja tehdään Jeesuksen nimessä niitä tekoja mitä Jeesus Kristus käski meitä tekemään.

15 Hän sanoi heille: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille. 16 Joka uskoo ja saa kasteen, pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. 17 Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, 18 nostavat käsin käärmeitä. Jos he juovat jotakin kuolettavaa, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä tulevat terveiksi.” Markus 16:15‭-‬18

Tämä on annettu kaikille Jeesuksen seuraajille tehtäväksi.

Ja joka tunnustaa Jeesuksen Herrakseen ja Vapahtajakseen. Eli suullaan tunnustaa Jeesuksen myös ihmisten edessä eikä vain sydämessään sitä ajattele. Sillä kun tunnustamme sen julkisesti, saamme voiman.

8 ”Minä sanon teille: Jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, myös Ihmisen Poika on tunnustava Jumalan enkelien edessä. Luukas 12:8

Ilman tunnustamista usko ei ole todellista. Vaan luulemista.

8 Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” Apt. teot 1:8

Ei kommentteja: