Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

perjantai 16. maaliskuuta 2018

Vapise maa, valmistautuminen

5Moos. 2:25 Tästä päivästä alkaen minä saatan kauhuun ja pelkoon sinun edessäsi kansat kaiken taivaan alla, niin että, kun ne kuulevat sinusta kerrottavan, ne pelkäävät ja vapisevat sinun edessäsi.

Hebr. 12:21 ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: "Minä olen peljästynyt ja vapisen"

12:22 vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö,
12:23 taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö,
12:24 ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.
12:25 Katsokaa, ettette torju luotanne häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois hänestä, joka ilmoittaa sen taivaista.
12:26 Silloin hänen äänensä järkytti maata, mutta nyt hän on luvannut sanoen: "Vielä kerran minä liikutan maan, jopa taivaankin."
12:27 Mutta tuo "vielä kerran" osoittaa, että ne, mitkä järkkyvät, koska ovat luotuja, tulevat muuttumaan, että ne, jotka eivät järky, pysyisivät.
12:28 Sentähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla;
12:29 sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli.


On asioita, jotka vaikuttavat hyvin pelottavilta, että oikein vapisee. Myös on asioita, joita kokee hengessään tai ihan fyysisesti niin, että koko keho vapisee.

Jos kokee jonkin asian niin henkilökohtaisesti, että koko keho vapisee. Tai kokee kokeneensa vääryyttä tai syytöstä jostakin, jota ei koe tehneensä, voi koko kehossa kokea vapinaa.

Kaikkia asioita ei yksinkertaisesti pysty aina puhumaan, vaan sen ikäänkuin imee kehoonsa. Se voi tuntua kehossa fyysisenä vapinana.

Tuossa edellä mainituissa Raamatun kohdissa Pyhä Jumala ilmestyy ja ihminen pienuudessaan kokee vapisseensa Jumalan edessä.

On tulossa aika, jolloin kaikki muuttuu, äkisti silmän räpäyksessä. Silloin olisi syytä olla valmis kohtaamaan Pyhän Jumalan.

1Kor. 15:52 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.


Dan. 3:15 Nyt, jos te siinä silmänräpäyksessä, kun kuulette torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, olette valmiit lankeamaan maahan ja kumartaen rukoilemaan kuvapatsasta, jonka minä olen teettänyt, niin hyvä! Mutta ellette kumarra, niin teidät heti paikalla heitetään tuliseen pätsiin; ja kuka on se jumala, joka pelastaa teidät minun kädestäni?"


Tässä tämä sanan kohta antaa esimerkin maallisen vallan käskysanasta, mutta jos se on täysin Jumalan sanaa vastaan, on parempi totella Jumalaa kuin maallista lakia.

Tähänkin on syytä valmistautua, mitä uskomme tai ketä uskomme. Jos maalliset "käskynhaltijat" kehottavat vaikka kieltämään Jeesuksen, on syytä olla valmis kieltäytymään. Sillä Jeesuksesta me uskovat emme tahdo kieltäytyä. Jeesus on elämä ja voitto.


1Joh. 2:22 Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan

Luuk. 12:9 Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, se kielletään Jumalan enkelien edessä.


Ei kommentteja: