Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Isän päivänä

1 Piet 5:5-9
Samoin te nuoremmat, olkaa kuuliaisia vanhemmille. Pukeutukaa kaikki keskinäiseen nöyryyteen, sillä Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon.
Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallaan korottaisi teidät.
Heittäkää kaikki murheenne hänen päälleen, sillä hän pitää teistä huolen.
Olkaa raittiita, valvokaa. teidän vastustajanne, Paholainen, kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä uskossa lujina! tehän tiedätte, että samat kärsimykset täytyy veljiennekin kestää maailmassa.

Tänä isien ja isättömien lasten päivänä ajatukset tämän Raamatun tekstin kautta kohtaa Taivaallisen Isän; Luojamme, suunnittelijamme ja ylläpitäjämme. Paljon puhutaan juuri nyt isyydestä! Kaikilla on isä, mutta toisaalta on myös paljon isättömyyttä, orpoutta. Ei vain siksi, että isät ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen, vaan myös siksi, etteivät isät ole paikalla, syystä tai toisesta.

Lasten kipua isättömyydestä yritetään lievittää lähimmäisyys-ajatuksella, mikä ensivaikutukselta saattaa tuntua hyvältä, mutta ei voi poistaa sitä tosiasiaa, että jokaisella on, ja kuuluu olla isä! Jos nyt olisi kaksi naista vanhempina, lapsen isänkaipuu ei voi pohjimmiltaan tyydyttyä maskuliinisemmankaan naisen hoivan kautta, sillä kun meidät on luotu miehiksi ja naisiksi, Jumalallinen täyteys huutaa täyttymystään lapsen sielullisen identiteetin kehittymisessä. Olisi parempi hyväksyä realiteetit, miksi isä on poissa ja selittää ne lapselle sopivalla tavalla, kuin yrittää ympätä ajatteluun, että ikään kuin pelkkä lähimmäinen riittää olemassaolon selitykseksi. Millaista sekavuutta tällainen lapsen sisäiseen maailmaan aiheuttaakaan, ja seuraukset tulevat näkymään tulevassa yhteiskunnassamme.

Lasten ajattelu on suoraa, yksinkertaista ja selkeää! Jos Taivaallinen Isä saa ilmentää olemassa olollaan isyyttään, opimme tuntemaan hänet aikanaan todellisena Isänä ja huolenpitäjänämme. Huolimatta fyysisen isämme vajavaisuuksista tai laiminlyönneistä, Jumala-Isä tulee korvaamaan isän kaipuumme.

On huomioitavaa, että juuri Jumala-Isän vastustaja on varjojemme alkuperäinen alkuunpanija. Siksi vanha yksinkertainen totuus ymmärrettynä ja nöyrästi vastaanotettuna oikaisee helposti tiemme suunnan.

Olemme kaikki niin sanotusti ”samassa veneessä” soutamassa elämämme aalloilla rantaan, jossa Isä on luvannut pyyhkiä kaikki kyyneleemme! Ne, mitkä nyt joudumme vuodattamaan ja jotka tässä ajassa jäävät pyyhkimättä. Matka voi silti olla tyydyttävä, jos suostumme Isän väkevän ohjauksen alle, hänen vahvistamakseen ja lujittamakseen.

Minun vaimoni kirjoitus näin Isän päivänä!

Kirjasuositus: Jumala on hyvä - Bill Johnson

Ei kommentteja: