Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Saarna Kari Kärkkäinen 28.9.2014

Apt.2:1-4
2:1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. 
2:2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
2:3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. 
2:4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

Ef. 5:18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
5:19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle, 
5:20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. 
5:21 Ja olkaa toinen toisellenne alamaiset Kristuksen pelossa.

Paavali kehottaa uskovia täyttymään Hengellä. Meidän tulee täyttyä Hengellä, jotta Pyhä Henki voi johtaa meitä.

Ef.5:18 sanoo: täyttykää Hengellä, eli pitäis täyttyä jakuvasti Hengellä. Elää Pyhän Hengen täyteistä elämää, silloin on helpompi kulkea Jumalan johdatuksessa.

Pyhän Hengen kaste on ainutkertainen, mutta meidän tulee täyttyä jatkuvasti Pyhällä Hengellä.



Apt.19:1-6
19:1 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia. 
19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan." 
19:3 Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella." 
19:4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen." 
19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen. 
19:6 Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat. 


1. Pyhällä Hengellä täyttyneellä on ilo sydämessä ja sen kyllä itse tietää milloin on täyttynyt ensi kerran Pyhän Hengen kasteella.

Sinusta tulee rohkeampi todistaja, kun olet täyttynyt Pyhällä Hengellä

2. Toinen asia mikä on, Hengellä täyttyneen piirre, sinulla on sydämessä kiitollisuus.
Heb.13:15 Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät.

Fil.4:6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, 


Pyhällä Hengellä täyttynyt kulkee Hengen johdatuksessa.

Room. 8:14 Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.

Mutta miten koulutan itseäni kuulemaan Pyhän Hengen äänen?

Tutkimalla Sanaa: Joos.1:8 Älköön tämä lain kirja sinun suustasi poistuko, vaan tutkiskele sitä päivät ja yöt, että tarkoin noudattaisit kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu, sillä silloin sinä onnistut teilläsi ja silloin sinä menestyt.

- Mietiskellä Sanaa, tutkia sanaa itsekseen ja toisten kanssa

Olla sanan tekijä: Jaak.1:22 Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.

Joh.13:34 Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne.

Fil.4:6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi.

Sana ensimmäiselle sijalle: Snl.4:20 Poikani, kuuntele minun puhettani, kallista korvasi minun sanoilleni. 
4:21 Älkööt ne väistykö silmistäsi, kätke ne sydämesi sisimpään; 
4:22 sillä ne ovat elämä sille, joka ne löytää, ja lääke koko hänen ruumiillensa.

Totella välittömästi henken ääntä: 2 Kor.5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

Ihmisen hengellä on ääni ja sitä sanotaan omaksitunnoksi, toiset sanovat sitä intuitioksi, sisäiseksi ääneksi tai oppaaksi.

Room.9:1 Minä sanon totuuden Kristuksessa, en valhettele - sen todistaa minulle omatuntoni Pyhässä Hengessä

Uudesti syntyneellä henki uudistuu ja siitä tulee uusi Henki

Sana ensimmäiselle sijalle ja sitten totella Hengen ääntä, eikä se ole aina helppoa, vaan sitä tulee harjoittaa.
Kielillä rukoileminen auttaa henkeä, henki uudistuu ja vahvistuu.


1 kor.14:14 Sillä jos minä rukoilen kielillä puhuen, niin minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön. 
14:15 Kuinka siis on? Minun on rukoiltava hengelläni, mutta minun on rukoiltava myöskin ymmärrykselläni; minun on veisattava kiitosta hengelläni, mutta minun on veisattava myöskin ymmärrykselläni.

1 Kor.14:2 Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

Kielillä tulisi puhua joka päivä, silloin hengellä säilyy yhteys Isään.
Täyttykää Hengellä!


Ef.6:18 Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;
Kielillä puhuva puhuu Jumalalle, salaisuuksia Hengessä

Pyhä Henki ja minun uudistunut henki yhdessä puhuu salaisuuksia Jumalalle.

Joh.4:23 Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Joh. 4:24 Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."

Oma Pyhällä Hengellä täyttyminen:

Pentti ja Annikki Yli - Rämi ovat Helluntaiseurakunnan vieraina (22.1-24.1.1993) perjantaista – sunnuntaihin. Perjantaina menin Pentin puheille kyselemään mitä mieltä Jumala on siitä, että voinko mennä naimisiin uudelleen, vaikka olen eronnut? Vastaus tuli ja koen että Jumala ei ole vastaan, koska ensimmäistä kertaa elämässäni sain kokea Pyhän Hengen kasteen. Täytyin todella konkreettisella tavalla. En heti itse kokenut mitään, kun Pentti sanoi, että puhu uusilla kielillä, olet täyttynyt Pyhällä Hengellä. Menin kotiin ja eräs kaveri tuli luokseni vielä yhdessä rukoilemaan, mutta en sittenkään kokenut mitään. Seuraavana päivänä lähdin sitten kävelemään kirjastolle ja ajattelin, että rukoilen ja puhun mitä Herra puhuttavaksi antaa. Ja kun sitten menin kirjastoon aloin tuntea, että nyt on parempi kun lähden ulos, sillä en pystynyt olemaan hiljaa. Ja ulos päästyäni alkoi suustani tulla sanoja joita en ymmärtänyt. Puhuin todella uusilla kielillä ja sellaisella voimalla, että sisällä ei voinut olla. Illalla kokouksessa sain kokea lisää Pyhää Henkeä. Sunnuntaiaamuna heräsin siihen kun puhuin eri kielillä usean enkelin kanssa. En nähnyt heitä, mutta tunne oli selvä, sillä minun täytyi keskustella eri suuntaan jokaisen kanssa. Päivällä, kun menin kokoukseen, pastori Matti Hirviniemi pyysi minua rukoilemaan, kun oli kuullut minun täyttyneen Hengellä. Rukouksessa en saanut suomen kieltä juuri ollenkaan, vaan puhuin voimallisesti uusilla kielillä. Halleluja!

Jos et ole vielä saanut Pyhän Hengen kastetta, janoa sitä, rukoile sitä, että voisit täyttyä Pyhällä Hengellä.

Ei kommentteja: