Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 19. kesäkuuta 2014

Tällaisessa maailmassa me elämme vuonna 2014

19.6.2014

Matt. 11:16-25
11:16 Mutta mihin minä vertaan tämän sukupolven? Se on lasten kaltainen, jotka istuvat toreilla ja huutavat toisilleen
11:17 sanoen: 'Me soitimme teille huilua, ja te ette karkeloineet; me veisasimme itkuvirsiä, ja te ette valittaneet.'
11:18 Sillä Johannes tuli, hän ei syö eikä juo, ja he sanovat: 'Hänessä on riivaaja.'
11:19 Ihmisen Poika tuli, hän syö ja juo, ja he sanovat: 'Katso syömäriä ja viininjuojaa, publikaanien ja syntisten ystävää!' Ja viisaus on oikeaksi näytetty teoissansa."
11:20 Sitten hän rupesi nuhtelemaan niitä kaupunkeja, joissa useimmat hänen voimalliset tekonsa olivat tapahtuneet, siitä, etteivät ne olleet tehneet parannusta:
16:21 "Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Beetsaida! Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet teissä, olisivat tapahtuneet Tyyrossa ja Siidonissa, niin nämä jo aikaa sitten olisivat säkissä ja tuhassa tehneet parannuksen.
11:22 Mutta minä sanon teille: Tyyron ja Siidonin on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin teidän.
11:23 Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan tuonelaan on sinun astuttava alas. Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet sinussa, olisivat tapahtuneet Sodomassa, niin se seisoisi vielä tänäkin päivänä.

11:24 Mutta minä sanon teille: Sodoman maan on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin sinun."
11:25 Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.

Voi veljet ja siskot miten tämän maailman meno on tullut tämän sananpaikan kaltaiseksi, mutta ei tehdä parannusta. Monet uskovat ihmiset ovat huolissaan siitä, että julistetaan Jeesuksesta niin, että ihmeet ja merkit seuraavat, mutta eivat ole huolissaan tämän maailman Sodoman kaltaisesta menosta.
Järkyttävää kokea se arvosteluryöppy mikä on tullut uskovien veljien ja siskojen kautta näinä viikkoina.
Missä on Jumalallinen viisaus tai - rakkaus?

Ovat huolissaan veljestä David Herzog, mutta eivät ole huolissaan siitä sodomalaisesta elämän menosta, että julistaisivat enemmän siihen suuntaan. Mutta tämän ajan uskovien johtajien päällimmäinen "huoli" on toisten uskovien arvosteleminen, ei arvioiminen.
Ylpeys ja kateus ovat ihmeelliset sanat, jotka saattavat tekemään hallitsemattomia tekoja.
He levittävät joka suuntaan haisevaa mädännäisyyttä joka saastuttaa jokaisen kuulijan. On niin kuin Muumi-sarjan Haisuli.

Nyt on pysyttävä ainoastaan Jeesuksessa ja hänen verihaavansa ovat vuotaneet jokaisen elämän tähden

18.6.2014
Elämme Suomessa Ihmeiden Aikaa ja maassa on tapahtumassa suuri myllerrys hengellisessä kentässä.
Enpä olisi uskonut miten suuren mittakaavan voi saada aikaan David Herzogin vierailu täällä omassa Suomen maassa.
Uskonnollinen henki on saanut valtavasti aikaan pöllytystä, jonka laskeutumista maahan saadaan vielä hetken odottaa.
Ihmeiden Aika - Suurtapahtuma Olympiastadionilla 26.-27.7.2014 ja Helsingin Urheilutalolla 29. - 31.7 2014 ovat reilun kuukauden kuluttua.

Mutta jotkut lähetysjärjestöt, seurakunnat ja yksityiset henkilöt ovat myllyttäneet viestimissään valtavaa kohua, henkilöstä David Herzog. En ole tähän 37 vuoteen mennessä (uskossa oloaikaan) kokenut mitään vastaavaa.
Suurennuslasia on käytetty ja tongittu mitä puhujavieras on puhunut, kirjoittanut, mistä lainannut tai muuta sellaista. Ja sitten puhutaan pääsääntöisesti asian vierestä, poissa siitä kontekstista, missä se on puhuttu tai kirjoitettu.
Sillä tavalla saadaan asia näyttämään pahemmalta ja vaarallisemmalta mitä alkuaan olisi ollut edes tarkoitus.
Mutta kun "myllytys" on lähtenyt käyntiin, niin siitä vain jatketaan.
Somessa keskustelu käy kiivaana, ja melko usein siellä ei säästellä sanoja, vaan annetaan tulla täysi laidallinen sitä itseään.

Eilen kun keskusteltiin erään toimittaja/teologin puheesta, tuli kuva henkeen - Muumisarjan eräs otus joka on Haisuli. Sehän levittää pahaa hajua joka paikkaan niinkuin haisunäätäkin.
Sitten viime yönä näin unta joka on hengellinen uni: Siinä ihmisiä saastutettiin jollain aineella ja siitä tuli vihreää saastetta siihen henkilöön. Kaikki eivät kuitenkaan saastuneet, vain ne jotka olivat sitä maistelleet ja mutustelleet.
Aamulla herättyäni tuli siihen selitys: Tämä vihreä saaste on kateus, kateudesta vihreä.


Suomessa hengellisessä kentässä on valtava kateuden ja ylpeyden henki.
Minä olisin tehnyt tämän ja tämän asian paremmin. Minulla on täydellinen evankeliumin sanoma. Minä olen pätevä arvioimaan (arvostelemaan) kaikkea mitä hengellisellä kentällä tapahtuu ja vain minun teologiani on se oikea.
Minä, minä, minä asennevamma saastuttaa.

Jokaisella henkilöllä on "kaapissa" jotain sellaista, jos sitä ryhdytään penkomaan, se rupeaa haisemaan. En ole tavannut yhtäkään täydellistä, vain yksi ainoa on täydellinen Jeesus Kristus. Häneen minäkin saan turvautua kaiken tämän myllytyksen keskellä.
Ef. 1:7 jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.
Ap.t. 20:28 Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.



Loukkaantumisen vaara on suuri, mutta me siunaamme! Siihen kehoittaa Jumalan sana. Siunatkaa, älkääkä kirotko!

1Piet. 3:9
Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte.
Luuk. 6:28
siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden edestä, jotka teitä parjaavat


Rukouslaulu

Ei kommentteja: