Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kaarneet ja leskivaimo

1.Kuningasten kirja: 17:6 Ja kaarneet toivat hänelle leipää ja lihaa aamuin sekä leipää ja lihaa illoin, ja hän joi purosta.

1.Kun.17:1-16
1 Tisbeläinen Elia, eräs Gileadiin asettuneita siirtolaisia, sanoi Ahabille: "Niin totta kuin Herra, Israelin Jumala, elää, jonka edessä minä seison: näinä vuosina ei tule kastetta eikä sadetta muutoin kuin minun sanani kautta."
2 Ja hänelle tuli tämä Herran sana:
3 "Mene pois täältä ja käänny itään päin ja kätkeydy Keritin purolle, joka on Jordanin itäpuolella.
4 Sinä saat juoda purosta, ja minä olen käskenyt kaarneiden elättää sinua siellä."
5 Niin hän meni ja teki Herran sanan mukaan: hän meni ja asettui Keritin purolle, joka on Jordanin itäpuolella.
6 Ja kaarneet toivat hänelle leipää ja lihaa aamuin sekä leipää ja lihaa illoin, ja hän joi purosta.
7 Mutta jonkun ajan kuluttua puro kuivui, koska siinä maassa ei ollut satanut.
8 Ja hänelle tuli tämä Herran sana:
9 "Nouse ja mene Sarpatiin, joka on Siidonin aluetta, ja asetu sinne. Katso, minä olen käskenyt leskivaimon elättää sinua siellä."

10 Niin hän nousi ja meni Sarpatiin. Ja kun hän tuli kaupungin portille, niin katso, siellä oli leskivaimo keräilemässä puita. Hän huusi tälle ja sanoi: "Tuo minulle vähän vettä astiassa juodakseni."
11 Kun hän meni hakemaan, huusi hän hänelle ja sanoi: "Tuo minulle myös palanen leipää kädessäsi."
12 Mutta hän vastasi: "Niin totta kuin Herra, sinun Jumalasi, elää, minulla ei ole leipäkakkuakaan, vaan ainoastaan kourallinen jauhoja ruukussa ja vähän öljyä astiassa. Ja katso, kerättyäni pari puuta minä menen leipomaan itselleni ja pojalleni, syödäksemme ja sitten kuollaksemme."
13 Niin Elia sanoi hänelle: "Älä pelkää; mene ja tee, niinkuin olet sanonut. Mutta leivo minulle ensin pieni kaltiainen ja tuo se minulle. Leivo sitten itsellesi ja pojallesi.
14 Sillä näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jauhot eivät lopu ruukusta, eikä öljyä ole puuttuva astiasta siihen päivään asti, jona Herra antaa sateen maan päälle."
15 Niin hän meni ja teki, niinkuin Elia oli sanonut. Ja hänellä sekä myös Elialla ja vaimon perheellä oli syötävää pitkäksi aikaa.
16 Jauhot eivät loppuneet ruukusta, eikä öljyä puuttunut astiasta, sen Herran sanan mukaan, jonka hän oli Elian kautta puhunut.


Olemalla kuuliainen Jumalalle - saa siunauksen.

1Sam. 15:22 Silloin Samuel sanoi: "Haluaako Herra polttouhreja ja teurasuhreja yhtä hyvin kuin kuuliaisuutta Herran äänelle? Katso, kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelevaisuus parempi kuin oinasten rasva.

Matt. 9:13 Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria.' Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

Jumala puhui antamisesta tässä pari kuukautta sitten ja tahdoimme olla kuuliaisia tässä suhteessa ja antaa, sen mitä Hän pyysi.

Olemme nyt saamassa läpimurtoja elämämme kaikilla alueilla. Hän (Jumala) on alkanut muuttaa ihmisten sydämiä. On tapahtunut asioita, joita muuten ei vain olisi voinut tapahtua. Jumala koettelee meitä tavalla ja toisella. Aina ei kaikkea osaa edes kuvitella, mutta olemalla uskollinen ja kuuliainen Hänelle, saa aikaan muutoksia - niin omassa kuin toistenkin elämässä.

Jumalan tie on paras tie, siitä saa siunauksen niin tässä ajassa, kuin kerran iankaikkisuudessa. Olemme saaneet "maistaa" miten "kaarneet" ovat tuoneet leipää tai "leskivaimo" on meitä elättänyt. Niin ihmeellinen on Herra, hän puhuu erilaisille ihmisille ja sitten, joka "kuulee" Herran äänen - hän toimii sitten sen mukaan ja saa siunauksen. Mutta on myös niitä, jotka kuulevat, mutta eivät toimi sen mukaan. Silloin he jäävät siitä siunauksesta osattomaksi, minkä olisivat voineet saada jos olisivat toimineet Jumalan mielen mukaan.

Raamatussa sanotaan: Kuuliaisuus on parempi kuin uhri 1 sam.15:22

RBI-Raamattukoulu oli tärkeä avaus, ja se sai meidät toimimaan opetuksen mukaisesti. Toimimaan Sanan mukaisesti, ja suosittelenkin tässä jokaista menemään Raamattukouluun. Sellainen alkaaakin taas täällä Helsingissä elokuussa.

RBI-Raamattukoulu on sekä suomeksi, että englanniksi. RBI Bible School is in Finnish, and English.


Jumala on uskollinen - Hän etsii niitä, jotka tahtovat seurata häntä koko sydämestänsä. Oletko sinä juuri tämä henkilö? On eri asia olla tapakristitty ja tosikristitty. Tapakristitty käy silloin tällöin seurakunnassa, tai pääsiäisenä ja jouluna, mutta tosikristitty säännöllisesti joka viikko sunnuntaisin, omassa seurakunta perheessä.

Siinä on suuri ero, kun seuraa Jeesusta ja elää hänessä ja hän meissä. Täytettynä Pyhällä Hengellä!
Ap.t. 11:24 Sillä hän oli hyvä mies ja täynnä Pyhää Henkeä ja uskoa. Ja Herralle lisääntyi paljon kansaa./ 11:24 for he was a good man, and full of the Holy Spirit and of faith: and much people was added unto the Lord.

Jes. 41:6 he auttoivat toinen toistaan ja sanoivat toisillensa: "Ole luja!"

Joos. 1:9-13 9 Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin."
10 Silloin Joosua käski kansan päällysmiehiä sanoen:
11 "Kulkekaa halki leirin ja käskekää kansaa sanoen: 'Valmistakaa itsellenne evästä, sillä kolmen päivän kuluttua te kuljette tämän Jordanin yli mennäksenne ottamaan omaksenne sen maan, jonka Herra, teidän Jumalanne, teidän omaksenne antaa'."
12 Mutta ruubenilaisille, gaadilaisille ja toiselle puolelle Manassen sukukuntaa Joosua sanoi näin:
13 "Muistakaa sitä käskyä, jonka Herran palvelija Mooses teille antoi sanoen: 'Herra, teidän Jumalanne, suo teidän päästä rauhaan ja antaa teille tämän maan.'


Voittoisa elämä: Pastori Tomi Lehto

Ei kommentteja: