Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 20. kesäkuuta 2013

Juutalaisten Valtio, Theodor Herzl

Aloin lukemaan kirjaa: Juutalaisten Valtio, Theodor Herzl

Ensi painos "Der Judenstaat", 1896. Suomenkielisenä ensimmäisen kerran vuonna 1981. Tämä kirja on kolmas painos vuodelta 2004, olen saanut tämän kirjan sellaiselta henkilöltä kuin Victor Blum Jerusalem - Even Israel seurakunnasta - hän oli vierailulla Varkaudessa vuonna 2005 Varkauden Cityseurakunnassa. Terveisiä täältä Vantaalta Victor Blummille, jos sattuu lukemaan tätä blogiani!

Tällä viikolla katsoimme elokuvan Luvattu maa, joka tuntui pahasti vääristyneeltä. Se sai aikaan sen, että kirjahyllystä kaivettiin esille tämä kirja: Juutalaisten Valtio, siinä kerrotaan miten kaikki sai alkunsa. Olen vastan kirjan alkumetreillä, mutta mielenkiintoisia asioita on jo tullut esille.

"Itävaltalaisen juutalaisen sanomalehtimiehen Theodor Herzlin teosta "Der Judenstaat" voidaan pitää sionismin peruskirjana. Teos ilmestyi 1896 ja vuosi sen jälkeen pidettiin 1. sionistikongressi Theodor Herzlin johdolla Baselissa, Sveitsissä. Kongressin jälken Herzl kirjoitti päiväkirjaansa: Baselissa perustettiin juutalaisten valtio.....
Täsmälleen 50 vuoden kuluttua, vuonna 1948, Herzlin ajatus toteutui uuden Israelin valtion syntyessä...."
(Tämä pätkä kirjoitusta on lainattu kirjan takakannesta. Kirjan kustantaja Shalom Kustannus Oy ISBN 951-9419-13-6)


Israel on sydämessämme ja kaipaus olisi päästä tänä vuonna Jerusalemissa käymään, Jumalalle on kaikki mahdollista!
Olemme avoimina hänen johdatukselleen.

Mitenkähän Israelin valtion jakamisessa päädytään? Oma rukoukseni on, että sitä ei saisi jakaa missään nimessä. Israel kuuluu juutalaisille kokonaan. Ja kun lukee Vanhan Testamentin lukuja, käy erittäin selvästi sieltä, kenelle ja minkä kokoisena se on annettu Israelin kansalle. Nythän Israel on vain noin puolet siitä, mitä sille kuuluisi.

Katso tästä linkistä minkä kokoinen oli Israelille annettu Pyhä maa. Israel tuli Kanaanin maahan.

Joos. 17:5 Niin tuli Manasselle, paitsi Gileadin maata ja Baasania tuolla puolella Jordanin, kymmenen osaa,

Joos. 12:1 Nämä olivat ne maan kuninkaat, jotka israelilaiset voittivat ja joiden maan he ottivat omakseen tuolla puolella Jordanin, auringonnousun puolella, maan Arnon-joesta aina Hermonin vuoreen saakka ja koko itäpuolisen Aromaan:
(Nykyinen Israel on paljon pienempi mitä tämä luvattu maa on sisältänyt. Ja vielä sitä ollaan jakamassa, vaikka Jordania on sitä Palestiinan aluetta ja maata. Miksi pitäisi olla uutta maata Palestiinalle? Juutalainen kansa on jo saanut kyllin kärsiä, sen on saatava asua jo rauhassa omassa maassaan.)

Joos. 13:8 Samalla kuin sen toinen puoli olivat näet myöskin ruubenilaiset ja gaadilaiset saaneet perintöosansa, jonka Mooses antoi heille tuolta puolelta Jordanin, idän puolelta, niinkuin Herran palvelija Mooses sen heille antoi,
24 Mooses antoi Gaadin sukukunnalle, gaadilaisille, heidän suvuilleen, maata:
25 heidän alueekseen tuli Jaeser ja kaikki Gileadin kaupungit ja puolet ammonilaisten maata Aroeriin asti, joka on itään päin Rabbasta,
26 ja maa Hesbonista Raamat-Mispeen ja Betonimiin saakka, ja Mahanaimista Lidebirin alueeseen saakka;
27 ja laaksossa: Beet-Raam, Beet-Nimra, Sukkot ja Saafon, loput Siihonin, Hesbonin kuninkaan, valtakunnasta, rajana Jordan Kinneretin järven päähän saakka, tuolla puolella Jordanin, idän puolella.

Kahdentoista Israelin heimon alueet:

Israel uuden testamentin aikana:

Nykyinen Israel


Jer. 31:23 Näin sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala: Vielä kerran sanotaan Juudan maassa ja sen kaupungeissa, kun minä käännän heidän kohtalonsa, tämä sana: 'Herra siunatkoon sinua, sinä vanhurskauden asuinsija, sinä pyhä vuori.'
24 Ja Juuda kaikkine kaupunkeineen asuu siellä yhdessä, peltomiehet ja ne, jotka vaeltavat laumoineen.
25 Sillä minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen."

Ei kommentteja: