Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

torstai 11. huhtikuuta 2013

Mielen taistelukenttä

Mielen taistelukenttä Kirjoitettu 5.4.2007

1 kor.3:1-4
”1. Niinpä, veljet, minun ei käynyt puhuminen teille niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin pienille lapsille Kristuksessa.
2. Maitoa minä juotin teille, en antanut ruokaa, sillä sitä ette silloin sietäneet, ettekä vielä nytkään siedä;
3. olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?
4. Kun toinen sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", ja toinen: "Minä olen Apolloksen", ettekö silloin ole niinkuin ihmiset ainakin? ”

 Tässä Paavali puhuu korinttolaisille ja Jumala puhuu, että tällaista puolueellisuutta on vielä tänä päivänäkin seurakunnissa. Niistä tulisi päästä irti. Mutta se ei käy noin vain, vaan silloin joudumme tekemään ratkaisuja omissa valinnoissamme. Miten kohtaamme toisia ja miten me suhtaudumme heidän puheisiinsa?
 Omassa mielessä me käymme näitä asioita läpi. Ne saattavat jäädä mieleen ja pyöriä mielessä, suurentua ja alkavat vaikuttaa mielessämme joko kielteisesti tai myönteisesti.

Syntiinlankeemuksesta sen verran, että tiedämme mistä kaikki on lähtöisin.
1 Ms.3:1-3
”Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"
Niin vaimo vastasi käärmeelle: "Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,
mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi.'"

 Älä keskustele saatanan kanssa! Saatana ei tee muuta, kuin valehtelee ja sen päämäärä on saada ihminen koukkuun.
 Eeva ryhtyi keskustelemaan käärmeen kanssa, vaikka Jumala oli selvästi sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi.'" Oli selvä kielto, mutta Eeva ei totellut Jumalaa. Eikä Aadam sanonut siihen mitään, vaikka näki ja kuuli sen keskustelun.

 Jumalalla oli varasuunnitelma: Jeesus Kristus, Hänen ristinkuolemansa ja vuodatettu veri.
 Jumalan ratkaisu on siis Jeesuksen veri. Synti tuomitaan ja tehdään parannus.
 Olemme itse valintojemme kautta osalliset joko hyvään tai pahaan.
 Vaikka toinen ihminen tekisi miten pahaa tahansa meitä kohtaan, emme ole vastuussa hänestä, vain siitä, miten me itse reagoimme siihen.
 Anteeksiantamisen kautta me vapaudumme synnin kahleista. Synti, joka niin helposti kietoo meidät ajattelemaan: Tuo sanoi niin ja niin ja sitten alamme pyöritellä mielessämme sitä sanomista ja sitten se vain suurenee ja suurenee. Paisuen ja vangiten ajatuksemme.
 Kuitenkin meidän tulisi katkaista tuo side heti alkuunsa Jeesuksen nimessä.
 Silloin olemme vapaat, Jeesus antaa anteeksi. Jumala antaa myös voiman anteeksiantamiseen.
 Jumala on oikeudenmukainen, Hän pystyy antamaan voiman tähän prosessiin – valintoihin.

1 Kor.3:10-11
”10. Sen Jumalan armon mukaan, joka on minulle annettu, minä olen taitavan rakentajan tavoin pannut perustuksen, ja toinen sille rakentaa, mutta katsokoon kukin, kuinka hän sille rakentaa.
11. Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus.”

 Kun seurakunta rakennetaan Jumalan sanalle, silloin se ei horju. Jeesus Kristus on tämä Sana.
 ”Kermavaahto” ei rakenna, eikä anna sitä ravintoa mitä ihminen tarvitsee rakentuakseen. Tarvitaan Jumalan sanaa, josta saamme voimaa ja saamme rakentua elävinä kivinä seurakuntaan.
 Seurakunnissa on leivän aika! Lapset tarvitsevat maitoa, mutta aikuiset elävää voimallista sanaa.

1 Kor.5:7-8
”7. Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu.
8. Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa, vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa.”

1 Kor.4:20
”20. Sillä Jumalan valtakunta ei ole sanoissa, vaan voimassa.”

 Mieli puhdistuu, kun antaa kaiken Jeesuksen veren puhdistettavaksi.

Jaak.3:17-18
”17. Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdas, sitten rauhaisa, lempeä, taipuisa, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä, se ei epäile, ei teeskentele.
18. Vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille.”
Jaak.4:5-7,10
”5. Vai luuletteko, että Raamattu turhaan sanoo: "Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan"?
6. Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon."
7. Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.
10. Nöyrtykää Herran edessä, niin hän teidät korottaa.”

Rm.8:13 ”Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.”
 Hengen täytyy siis kasvaa ja voimistua, että me voimme kuolettaa ruumiin teot

Me ollaan kaikki yhtä arvokkaita ja se perustuu Jumalan armoon.

2 Piet.1:3-8
”Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään,
joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuttuanne (pelastuisitte) siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee, niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä, ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä, itsenne hillitsemisessä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalisuutta,
jumalisuudessa veljellistä rakkautta, veljellisessä rakkaudessa yhteistä rakkautta.
Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa.”


Ei kommentteja: