Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jeesus - Jumalan Poika ja rakkaus



Helsinki 25-28.4. – Spring Revival!

1Joh.4:15-21
4:15 Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa.
4:16 Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.
4:17 Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.
4:18 Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.
4:19 Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä.
4:20 Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.
4:21 Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä

Rakkaudessa vaeltaminen vaatii täyttymistä Pyhällä Hengellä. Jumalallinen suunnitelma on täyttyä rakkaudella - agabe-rakkaudella, joka on Jumalallista rakkautta. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. (1 Joh.4:16)

Pelko väistyy kun rakkaus saa vallata sydämen, sillä täydellinen rakkaus karkoittaa pelon.(1 Joh.4:18) Jumala rakasti omaa luomaansa ihmistä niin paljon, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä Jeesuksessa. Uskon kautta Jumalan sanaan, se on mahdollista löytää. (Joh.3:16)
Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.(Joh.1:12)
Jumala antaa voiman ja Hän kutsuu jokaista lasta Jeesuksen luo! Jeesus lunasti meidät ja sovitti meidän syntimme Golgatan keskimmäisellä ristillä. Tämä on kallisarvoisinta mitä me voimme saada, - synnit anteeksi Jeesuksen uhrikuoleman kautta. Hän vuodatti verensä minun ja sinun tähden, että meillä olisi elämä - iankaikkinen elämä. (Joh.3:15)

Nyt kun olemme vastaanottaneet Jeesuksen elämäämme, meillä on edessämme pyhityselämä, josta Raamattu sanoo: Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme (Room.6:22,23)

Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä. (1 Joh.5:20)
Jumala antaa meille ymmärrystä Pyhän Henkensä kautta Jumalan sanasta, tunteaksemme Jeesuksen Kristuksen merkityksen elämäämme.

Rakkaus - Jumalallinen rakkaus velvoittaa meitä rakastamaan sisariamme ja veljiämme. Niin kuin Raamattu sanoo:Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä. Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt (1 Joh.4:19,20)

Rakkaudessa vaeltaminen merkitsee meille Jumalallisen käskyn täyttämistä Jeesuksessa Kristuksessa. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi!(Matt.22:39) Myös seuraava Raamatun kohta puhuu tästä samasta asiasta, ehkä vieläkin selvemmin. Gal. 5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."

Siunausta elämääsi ja pohdi näitä asioita ja elä rakkaudessa, jonka Jeesus on sinulle antanut!

ICEJ Report: Feast 2012 Highlights

Ei kommentteja: