Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

lauantai 20. tammikuuta 2024

Sovituksen virka

2 Kor.5:14-21 FinRk
”sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: Yksi on kuollut kaikkien puolesta, siispä kaikki ovat kuolleet.
Hän on kuollut kaikkien puolesta, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen vaan hänelle, joka on heidän tähtensä kuollut ja noussut ylös. Niinpä emme enää tunne ketään lihan mukaan. Jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.
Jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! Kaikki tämä on Jumalasta, joka Kristuksen kautta on sovittanut meidät itsensä kanssa ja antanut meille sovituksen viran.
Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut ihmisille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläitä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
Hänet, joka ei synnistä tiennyt, Jumala teki meidän tähtemme synniksi, jotta me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.”

Meidän tehtävämme on julistaa Kristusta maailmalle,että hekin voisivat ottaa Jeesuksen Kristuksen elämänsä Herraksi ja Vapahtajaksi.
Jeesus kuoli kaikkien ihmisten puolesta ja siksi kaikille ihmisille on julistettava evankeliumi.
Että jokainen voisi saada iankaikkisen elämän lahjan. Valinta on sitten jokaisella ihmisellä itsellään, ottaako vastaan evankeliumin ja päättää uskossa vastaanottaa elämän Jeesuksessa Kristuksessa ja elää hänelle.

Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläitä!
Jumala itse kehottaa meitä siihen. Ja me pyydämme Kristuksen puolesta; Antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa!
Jos siis joku ottaa vastaan tämän Jumalan lahjan elämäänsä, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut ja uusi on tullut tilalle,
Tänään on vielä pelastuksen päivä! Ota siis vastaan tämä elämää muuttava voima Jeesus Kristus elämäsi Herraksi ja Pelastajaksi! Se on elämäsi paras ratkaisu!

”Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, me koetamme saada ihmisiä uskomaan. Jumala kyllä tuntee meidät, ja toivon, että tekin omassatunnossanne tunnette meidät.” ‭‭2. kirje korinttilaisille‬ ‭5‬:‭11‬ ‭FINRK‬‬

Jumala kehottaa siis meitä, jotka olemme ottaneet Jeesuksen Kristuksen elämäämme, kertomaan tätä hyvää sanomaa toisille ihmisille. Siksi me julistamme tätä ilosanomaa, että mahdollisimman moni saisi kuulla evankeliumin!

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”
‭‭Johannes‬ ‭3‬:‭16‬ ‭FINRK‬‬

Ei kommentteja: