Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Elävät Virrat, Loimaa: Päivän sana 6.11.22


Päivän sana:
2.kirje Timoteukselle 2:16-18

Varo suutasi!

Raamattu puhuu paljon sanojen merkityksestä ja niiden vaikutuksesta. Tänään kirjoitan jakeista, joista en koskaan aiemmin ole vielä kirjoittanut, mutta aihe on tuttu ja vakava!

Apostoli Paavali ohjeistaa hengellistä poikaansa Timoteusta, eikä anna mitään kevyttä ohjetta, vaan vakavan varoituksen. Paavali kehoittaa pysymään erossa epäpyhistä ja tyhjistä puheista. Mitä on epäpyhä puhe? No kaikki mikä ei ole Pyhää?!
Juoruaminen, valehtelu, tyhjänpäiväiset lorut, haukkumiset jne. Juoruaminen on yksi vakava synti, jota ei edes monet pitkän linjan "uskovat" tunnu ymmärtävän.
Tälläiset juoruajat yleensä puhuvat toisten tekemistä virheistä kauhistellen kylillä ja aitovierillä, vaikka asianosainen olisi aikaa sitten tehnyt parannuksen.
He eivät itse huomaa tekevänsä jatkuvasti syntiä, vaikka kuvittelevat retostelevansa toisen synnillä jota ei edes enää ole.

Katso nyt vielä epäpyhän puheen seuraus! "...sillä niiden puhujat menevät jumalattomuudessa yhä pidemmälle.." Nyt tarkkana!! Epäpyhä puhe on jumalattomuutta, ei tälläisellä ihmisellä ei ole osallisuutta Jumalan valtakunnassa!! Tämä on VAKAVA SANA!! Ja he menevät siinä yhä pidemmälle! Tämä on todellinen vaara tarkastellessa ihmisen ikuisuutta! Jae 17. kertoo lisää tästä vakavuuden tasosta. Paavali vertaa puheen vaikutusta syöpään! Viimeistään nyt pitäisi ymmärtää asian vakavuus!

Nyt olemme katsoneet Jumalan Sanasta suoraan epäpyhän puheen vaikutus ihmiseen itseensä, mutta se ei jää siihen! Jae 18. paljastaa, että epäpyhät puheet turmelevat jopa muiden uskon!

Rakas Isä, kiitos että armossasi avaat silmiämme ymmärtämään ja näkemään kuinka suuri on sanojemme vaikutus! Isä, aseta suullemme vartija ja vaikuta armossasi että puheemme olisi aina rohkaisevaa, nostavaa ja puhdasta, Jeesuksen nimessä, aamen!

#päivänsana #elävätvirrat

Kommentti:



Eija Kärkkäinen

Hyvä ja vakava muistutus, useinkin aiheuttaa itsensä tarkastelua.

Apt 6:8 alkaa kerronta Stefanoksesta, joka "täynnä armoa (uskoa) ja voimaa, teki suuria ihmeitä ja tekoja kansan keskellä."

Kuinka ollakaan, hänen kanssaan nousivat väittelemään sen ajan uskonnollisen perinteen puolustajat, mutta eivät pystyneet pitämään puoliaan sitä henkeä ja viisautta vastaan. Niinpä avuksi tarvittiin väärät todistajat puhumaan asian vierestä ja lopputulos oli Stefanoksen surmaaminen. Näin kävi Jeesukselle kin.

Joten, varoitus on aiheellinen. Ei kannattaisi ainakaan asettua kuka kenenkin puolelle toista vastaan, ettei tulisi ainakaan sotineeksi itse Jumalaa vastaan. 🙏

Ei kommentteja: