Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 25. helmikuuta 2020

Jumalan sanan totuudessa pysymisen tärkeys

Mark.12:26b Jumala puhui hänelle sanoen: 'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'?
12:27 Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien. Suuresti te eksytte."

Jumala on siis elävien Jumala ja miten ihminen tulee eläväksi?
Tunnustamalla syntinsä ja ottamalla Jeesuksen vastaan sydämeensä.
Siellä missä Jeesus puhui oli paljon kaikenlaisia ihmisiä, fariseukset aina ahdistivat Jeesusta kysymyksillään. Mutta eivät tahtoneet ottaa vastaan niitä sanoja, jotka olisivat auttaneet heitä.

Tänä päivänäkin on paljon ihmisiä, jotka kyselevät missä on Jumala kun sattuu jokin onnettomus?
Mutta ei tule ajatustakaan, että Jeesus voisi auttaa heitä. Vaikka Jeesus tuli juuri sitä varten maailmaan, että kaikki pelastuisivat, sillä Jeesus kuoli joka ikisen ihmisen puolesta.

Mark.12:34 Kun Jeesus näki, että hän vastasi ymmärtäväisesti, sanoi hän hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta." Eikä kukaan enää rohjennut häneltä kysyä.

Mark.12:38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
12:39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
12:40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion."
12:41 Ja hän istui vastapäätä uhriarkkua ja katseli, kuinka kansa pani rahaa uhriarkkuun. Ja monet rikkaat panivat paljon.
12:42 Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä.
12:43 Ja hän kutsui opetuslapsensa tykönsä ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: tämä köyhä leski pani enemmän kuin kaikki muut, jotka panivat uhriarkkuun.
12:44 Sillä he kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä."

Varokaa kirjanoppineita myös tänä päivänä! He ovat kyllä pappeina ja piispoina kirkoissa, mutta eivät tiedä mitä Raamatussa kirjoitetaan. He eivät tuo tuoretta evankeliumia, vaan oman mielensä mukaisia asioita - vääristäen Jumalan sanan.

Mielellään he kiistävät tärkeitä sanankohtia ja muuttavat mieleisekseen, siitä on meille muistutuksena nämä oikeudenkäynnit, jotka ovat tulossa mm. kansanedustaja Päivi Räsästä kohtaan. Ei saisi edes siteerata Raamattua ja yksikään näistä papeista tai piispoista ei ole tullut puolustamaan Päiviä.

Tästäkin me näemme, että kirjanoppineet eivät välitä miten seurakuntalaisia kohdellaan. Eivät halua tulla puolustamaan heitä, koska ovat ottaneet sydämeensä mieluummin valheen puhumisen kuin totuuden.

Mutta kerran jokainen joutuu tilille sanomisistaan ja tekemisistään tai tekemättä jättämisistään.

Sananl. 30:6 Älä lisää hänen sanoihinsa mitään, ettei hän vaatisi sinua tilille ja ettet valhettelijaksi joutuisi.

Tämä aika on pahaa aikaa.Laittomuus pääsee valtaan ja kylmenee useimpien rakkaus, sanoo Raamattu.

Matt. 24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

Mitä tämä kylmeneminen tarkoittaa?
Silloin ei välitetä Raamatun sanomasta ja totuudesta, vaan muutetaan mieleisekseen omien valintojen tai mukautumisen mukaan. Väännellään sanaa..., vaikka niin ei Jumalan sanassa olisikaan kirjoitettu.

Raamattu sanoo selvästi mm. siitä, että mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Mutta miten nyt nämä lain säätäjät toimivat?
Kirjanoppineet eivät välitä siitä miten sanoja vääristellään.

Mihin meitä on kutsuttu?

Meitä on kutsuttu rakastamaan ja noudattamaan Jumalan sanan totuutta. Siitä älkää luopuko, vaan julistakaa sitä niin kuin Raamattuun on kirjoitettu, se on todellista rakkautta.

Joos. 22:5 Noudattakaa vain tarkoin niitä käskyjä ja sitä lakia, jotka Herran palvelija Mooses on teille antanut, rakastakaa Herraa, teidän Jumalaanne, vaeltakaa aina hänen teitänsä, noudattakaa hänen käskyjänsä, riippukaa hänessä kiinni ja palvelkaa häntä kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne."

1Joh. 4:7 Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.

Matt.28:18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
28:19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
28:20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Ei kommentteja: