Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Kun Qatarin lahjoittaman 15 milj.dollaria Hamasille. Hamas teki massiivisen ohjus hyökkäyksen Israelia vastaan

Suomennos: Heli Hartikainen 13.11.2018

"HAMASIN MASSIIVINEN RAKETTIHYÖKKÄYS ISRAELIIN QATARIN RAHOITETTUA HAMASIA
Artikkelin kirjoittaja on Bassam Tawil, joka on Lähi-idässä asuva muslimiarabi, 13. marraskuuta, 2018 klo 5:00 am

Kun ponnistelut Hamasin ja Israelin välisen uuden aselevon aikaansaamiseksi alkoivat, heräsi suora kysymys: voiko Hamasiin luottaa? Vastaus tuohon kysymykseen on historian kuluessa osoittautunut selväksi: Hamasiin ei voi luottaa. Israelin ja Hamasin välinen todellinen ”aselepo” voidaan saavuttaa vasta, kun jihaditerroristit on poistettu vallasta eikä palkittu väkivallasta ja uhkauksista.

Jälleen asia tuli todistetuksi. Eilisestä lähtien Hamas ja sen liittolaiset Gazassa ovat ampuneet satoja raketteja (yli 400) Israeliin. Nykyinen konflikti alkoi tunteja sen jälkeen, kun Hamas-terroristit hyökkäsivät Israelin komentoyksikköä vastaan Gazan alueella, tappaen israelilaisen upseerin ja haavoittaen yhtä. Vastauksena Israelin armeija tappoi seitsemän terroristia, mukaan lukien Hamasin ylimmän sotilaskomentajan - Sheikh Nur Barakan.

Israelin komentoyksikkö oli Gazassa osana rutiininomaista peite-operaatiota tarkoituksena estää Hamasin ja muiden palestiinalaisterroristiryhmien hyökkäyksiä. Hamas-terroristit hyökkäsivät yksikköä vastaan yrittäen kidnapata tai tappaa joitakin heistä. Israelin eliittiyksikön sotilaat onnistuivat palaamaan Israeliin ilmavoimien turvin.

On selvää, että se oli Hamas, ei Israel, joka aloitti tämänkin aseellisen selkkauksen. Hamas hyökkäsi israelilaisten sotilaiden kimppuun, tappoi upseerin ja sitten kiiruhti syyttämään Israelia uuden aggression synnyttämisestä. Kun israelilaiset sotilaat puolustautuivat ja tappoivat seitsemän terroristia kahakassa, Hamas syytti Israelin tehneen "halveksittavan rikoksen" palestiinalaisia vastaan.

On syytä huomata, että Hamasin hyökkäys israelilaisia vastaan tapahtui tunteja sen jälkeen, kun Qatarin lähettiläs lähti Gazan alueelta. Qatarin virkamies Mohammed El-Amadi saapui viime viikolla Gazan alueelle kuljettaen 15 miljoonaa dollaria käteistä matkalaukuissa. Raha toimitettiin Hamasin johtajille, jotta he voisivat maksaa palkkoja tuhansille Gazan alueen työntekijöilleen. Qatarin raha-avustus toimitettiin Gazan alueelle Israelin suostumuksella ja Qatarin lähettiläs jopa tuli Gazan kaistalle Israelin Erezin rajanylityspaikan kautta.

Miksi Israel salli Qatarin rahan siirtämisen Gazan kaistalle? Israel on aina yrittänyt välttää kaiken sodan Hamasin kanssa. Israel ei pelkää Hamasia. Israel ei yksinkertaisesti halua, että palestiinalaissiviilit, jotka asuvat Gazassa Hamasin hallinnon alla, joutuvat maksamaan toisen raskaan hinnan johtajiensa typeristä teoista. Israel on itse asiassa toistuvasti ilmaissut halunsa lievittää palestiinalaisten kärsimyksiä siellä.

Viime vuosina Israel on aktiivisesti pyrkinyt tukemaan jälleenrakennustoimia Gazan alueella. Israelin toimenpiteisiin kuuluu Israelin ja Gazan välisten rajanylityspaikkojen päivittäminen niin, että yli 800 rekkalastia rakennusmateriaalia ja muita tavaroita pääsee Gazaan päivittäin. Aiemmin tänä vuonna Israel esitteli EU: lle, Yhdysvalloille, YK: lle ja Maailmanpankille eri hankkeita, jotka Israelin hallitus oli hyväksynyt Gazan alueen infrastruktuurien kehittämiseksi, edistääkseen energiaratkaisuja ja luodakseen siellä palestiinalaisille työllistymismahdollisuuksia.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu puolusti viime viikolla Qatarin kanssa tekemäänsä sopimusta sanomalla, että sillä pyrittiin estämään "humanitaarinen kriisi" Gazan kaistalla. Netanyahu sanoi, että hän tekisi "kaiken voitavansa" pitääkseen Gazan alueen raja-alueilla sijaitsevissa yhteisöissä elävät israelilaiset turvassa samalla kun he tekevät työtä humanitaarisen kriisin estämiseksi.

Hamas otti Qatarin 15 miljoonan dollarin käteisavustuksen, maksoi työntekijöilleen ja muutaman päivän päästä aloitti uudelleen terrori-iskut Israeliin. Tämä on Hamasin tapa sanoa kiitos Qatarille ja Israelille, jotka ovat työskennelleet kovasti aselepoon pääsemiseksi ja välttääkseen toisen sodan - joka todennäköisesti aiheuttaa enemmän kärsimystä siellä asuville kahdelle miljoonalle palestiinalaiselle.

Hamas on selkeästi tulkinnut Israelin ja Qatarin hyväntahdon eleen merkiksi heikkoudesta. Hamasin johtajat ovat jopa sanoneet, että 15 miljoonan dollarin avustus oli "hedelmä" viikoittaisista väkivaltaisista mellakoista, jotka se on järjestänyt Israelin rajalla maaliskuusta lähtien. Pian sen jälkeen, kun Qatarin lähettiläs luovutti raha-avustuksen, Hamasin tiedottaja Fawzi Barhoum käytti juuri näitä sanoja ja ylpeili siitä, että palestiinalaiset vihdoinkin saivat sadonkorjuun hedelmiä väkivaltaisista mielenosoituksistaan Gazan ja Israelin rajalla.

Hamasin asenne muistuttaa sen reaktiota Israelin vetäytymiseen Gazan kaistalta vuonna 2005. Israelin tarkoituksena oli antaa Gazalle mahdollisuus kehittyä Välimeren Singaporeksi. Hamas ja muut palestiinalaiset tulkitsivat Israelin "vetäytymisen" Gazan kaistalta merkkinä Israelin heikkoudesta. Muutamaa kuukautta myöhemmin Hamas voitti myös vuoden 2006 palestiinalaisten parlamenttivaalit - lähinnä siksi, että se väitti, että se oli pakottanut Israelin vetäytymään Gazan kaistalta tekemällä itsemurhapommituksia ja rakettihyökkäyksiä.

Toistuvat Hamasin hyökkäykset Israeliin muistuttavat sitä, että terroristiryhmä ei ole kiinnostunut todellisesta aselevosta tai rauhasta ylipäätään. Hamas haluaa, että miljoonia dollareita maksetaan heidän työntekijöilleen, jotta he voisivat edelleen valmistautua sotaan Israelin kanssa, kun ei tarvitse huolehtia kansansa hyvinvoinnista.

Qatarin 15 miljoonan dollarin käteisavustus ei ole estänyt Hamasta käynnistämästä satoja raketteja Israeliin. Päinvastoin, rahat ovat vain innoittaneet Hamasia ja lisänneet sen halua jatkaa jihadia Israelin eliminoimiseksi. Mikään raha maailmassa ei vakuuta Hamasia luopumaan ideologiastaan tai pehmentämään kantaansa Israeliin. Jos Hamas on kiinnostunut aselevosta, se ei ole siksi, että se haluaa rauhaa Israelin kanssa. Pikemminkin se johtuu siitä, että Hamas tarvitsee "hengähdystauon", joka antaa sille mahdollisuuden jatkaa aseiden kehittämistä ja keräämistä sekä valmistautua uusiin hyökkäyksiin Israelia vastaan.

Hamasilla on myös pitkä ”perinne” rikkoa kaikkia sopimuksia tulitauosta. Hamas ei koskaan hylkää suunnitelmiaan tuhota Israelia ja tappaa niin monta juutalaista kuin mahdollista. Jos Qatar täyttää lupauksensa lähettää enemmän miljoonia dollareita Gazaan, Hamas jatkaa nauruaan matkalla pankkiin. Kansainvälisten välittäjien on ymmärrettävä, että kriisissä on vain yksi ratkaisu Gazan alueelle: Hamasin poistaminen vallasta ja sen sotilaallisten voimavarojen tuhoaminen. Heidän on myös ymmärrettävä, että Hamas ymmärtää vain yhtä kieltä: voiman kieltä. Siihen asti, kunnes välittäjät ymmärtävät ja sisäistävät tämän todellisuuden, Hamas jatkaa kaikkien pilkkaamista, mukaan lukien omaa kansaansa ja niitä, jotka yrittävät estää siellä humanitaarista katastrofia.


GATESTONEINSTITUTE.ORG

Massive Missile Attack on Israel after Qatar Funds Hamas
The renewed Hamas attacks on Israel serve as a reminder that the terrorist group is not interested in a real truce. Hamas wants millions of dollars paid to its employees so that it can continue to prepare for war with Israel while not having to worry"

***************************************************************
Minun kommentti tähän: 14.11.2018
Tänään siellä on sovittu tulitauko... Hamas voi taas hankkia raketteja joita se ampuu aivan varmasti Israelin siviilejä kohti.

"Hamas sai $15000000+risat kateen kolmessa laukussa! Qatarista, Kukahan ne pisti taskuunsa? Mutta ilmainen ruoka jako oli ja juhlat paalle!"

Israelin puolustusministeri erosi tulitauon sopimisen takia

Ei kommentteja: