Kari Kärkkäinen

Kari Kärkkäinen
Pyhän Hengen tuli syttyköön

tiistai 17. marraskuuta 2015

Elämän rajallisuus

Ihmisen elämän rajallisuus on korostunut viime päivien aikana konkreettisella tavalla. Ranskan terrori-iskut ovat pysäyttäneet monet ihmiset ajattelemaan elämän lyhyyttä.
Elämä voi päättyä yllättäen, milloin vain, missä vain.
Vaikka eläisi ns. tavallista elämää, käy konserteissa tai urheilukilpailuissa, kahviloissa tai ihan vaan kulkee kadulla tai missä tahansa puistossa - voi elämä päättyä yllättäen.
Järjettömän vihan kohteeksi - ihan tavallisen ihmisen joutuminen - voi päättää toisen elämän.

Mutta on myös huomioitava aivan tavalliset auto-onnettomuudet, lentoturmat yms. kaltaiset asiat, joiden tähden elämä voi päättyä yllättäen, josta ei ole tullut minkäänlaista varoitusta etukäteen.
Sitten on sekin asia huomioitava, että ilmenee erilaisia sairauksia, jotka voivat viedä hengen yllättäen tai sitten hitaammin. Mutta kaikkien on aikanaan kuoltava, tämä on elämän todellisuus.

Sen tähden on jokaisen tehtävä ikuista elämää varten ratkaisu tänään. Raamattu sanookin asian näin: Tänä päivänä sinulla on mahdollisuus ottaa vastaan ikuinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa.

Hebr.3:7-15
3:7 Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä
3:8 älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa,
3:9 jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani neljäkymmentä vuotta;
3:10 sentähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: 'Aina he eksyvät sydämessään'; mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni;
3:11 ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni.'"
3:12 Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta,
3:13 vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: "tänä päivänä", ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi;
3:14 sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.
3:15 Kun sanotaan: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa"


Tänä päivänä on mahdollisuus ottaa vastaan pelastus, Jeesus kuoli sinun ja minun tähden, että voisimme elää iankaikkisesti hänen kanssaan.

Sillä Raamattu myös sanoo: Room. 10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."

Nyt on pelastuksen päivä!

Ei kommentteja: